skönt med vänner

Fredagen 27/2

Ingen sömn inatt alls, så efter att jag väckt Marcus gick jag och la mej igen. SKÖNT. Jag skulle egentligen åkt till Maria på Oscarsgården för att hämta blomsteressenser till Martina, men fick ringa återbud. Maria är en mysig tjej som jag gillar skarpt så jag åker till henne i nästa vecka istället. Fick ringa till veterinären om skabben, så på måndag ska här badas i sebacil.
Marcus klippte sig på väla idag och vi fick handlat både det ena och det andra, på vägen till bilen träffade jag min allra bästaste vän sen 20 år. Ninni, vi är gamla svägerskor och jag verkligen älskar henne. Vi vet allt om varandra och vi har gått igenom så mycket tillsammans, både glädje och sorg. Tack Ninni för att du alltid finns för mej och jag hoppas att du alltid kommer att vara min vän. Anki

Rävskabb......igen?

Torsdagen 26/2

Usch, förmodlingen har mina hundar fått rävskabb igen! Jag var hos veterinären för ca 2 mån sen med Tanja som då hade sår efter allt kliande. Fick receptbelagt preparat som dom alla fick i 16 dagar.  Men nu verkar det vara igång igen.
 Skitjobbigt.  Min vet. är väldigt billig och jag blev glatt överraskad över att besöket och reccepten inte var så dyra.....på apoteket fick jag dock betala 1000:-. Höll på att svimma. Då skrev jag till min syster att nästa gång dom fick rävskabb skulle det bli billigare med ett nackskott, men eftersom jag faktiskt älskar mina hundar får jag väl snällt betala igen. När man bor så här som vi gör får man räkna med att en och annan räv tittar förbi. 

Efter att vi haft en del hundar och min kropp inte alltid fungerar som den ska, går man jämt och ständigt runt med dåligt samvete för alla runder man inte klarar av att gå och Tanja behöver ju att få springa av sig, och om jag inte tar några längre rundor med henne går hon iväg själv. Jag har minsann letat med ficklampa över åkrarna mer än en gång, och just nu har jag inflammationer i höfterna så det blir bara lite löst springande i trädgården (8500kvm) så jag har bestämt att efter att mina hundar faller ifrån naturligt kommer det inte att införskaffas några fler. Om jag mot förmodan får hundnoja blir det ngt litet som inte kräver samma motion som en borzoi.

Anki

Älskar bilder

Onsdagen 24/2

Eftersom jag älskar bilder kommer här lite till.      Anki

Hej o hå

Onsdagen 25/2

Slutet på gårdagen blev bra, jag greppade kragen och satte igång, det lagades middag, bakades bröd(2 st), handlades och sist men inte minst, marsvinen där ute fick rent och pälsarna klippta!!! Rent slut efteråt men f...n vad det kändes skönt.
Idag har jag varit på keramiken och fixat lite, kul att träffa Yvonne efter lovet. Min elefant har klarat första bränningen så lite färg på honom och en bränning till så får han komma hem.

Stefan är lite av en allkonstnär, jag tror inte att det finns något han inte klurar ut. Roligt är det ju att när Marcus behöver hjälp med ngt så är det för det mesta Stefan han går till. Är han sugen på kakor eller bullar är det inte mej han går till utan ...ja just det, Stefan!  Han kan stå och smida järn, bygga hus, ja allt möjligt för att sedan gå in och baka bröd. Just nu håller han på att lägga upp ett lager av smycken för vi tänker att öppna "Lydestads hantverk" så småningom och då behövs det ett litet lager.  Anki


Dvala

Tisdagen 24/2

Nu får jag skärpa mej!!  Två dagar har nästan passerat och jag går som i en dvala. Mitt nyårslöfte till mej själv var just att jag inte skulle ha sådana här dagar då inget liksom greppar tag imej och får mej att se nyktert på tillvaron. Jag skyller på att lovet är slut och jag är ensam igen. Jag tycker att jag lyckats rätt så bra ändå, tills nu. Men det måste jag ju ändra på och ta mej ur. Min mamma säger alltid att "man är sin egen lyckas smed" och jag försöker verkligen att leva efter detta.
 så nu ska kragen greppas och värken dämpas, nu sätter vi igång..

Anki      

Lite bilder på familjen

        Min underbara familj

Loppisdags

Söndagen 22/2

Varje veckohelg vaknar jag oftast med världens huvudvärk, har inte riktigt kommit på varför men troligtvis är väl att man har kudden under huvudet fler timmar än vanligt. Denna Lördag var inget undantag men efter lite kaffe, tabletter och morgontidningen var jag på G. Stefan och jag åkte på loppis.
 Första loppisen låg på Stattena och hade hur mycket kul som helst. Jag älskar böcker men fick med mej en stor ljusstake i mässing. Stefan fick med sig en bok med recept på äpplen. På denna loppis fick jag nostalginoja, där fanns massor med böcker som jag läste när jag var yngre och fick nästan ångest när jag inte köpte dom, men man kan ju inte ha allt hemma.
 Nästa loppis blev Bjuvs IF, där fick jag med mej 3 böcker. Kul!! , bara det att bokhyllan inte räcker till fler böcker, men idag var vi i varalöv och fick med en bok till.. Stieg Larssons  Män som hatar kvinnor. Eftersom jag samlar vill jag ha alla tre och fattas nu bara Flickan som lekte med elden. Dessa böcker är skitbra.  Annars har helgen varit mysig med lite skräckisfilmer och lite öl, (och nej, det är inte därför jag har h-värk!!!). Ikväll kommer Martina och Marcus hem hoppas att deras helg varit lika mysig som min.

Anki


Äntligen Fredag

Fredagen den 20/2

Äntligen Fredag...hallåååå... för dej är det ju alltid Fredag, kanske många tänker eftersom jag går hemma. Men nej det är skillnad på veckodagarna även för en sån som jag. Speciellt när man har barn som går i skolan. Jag och Stefan har ju inte några gemensamma barn så vi är "barnfria"  varannan helg. Vad gör vi då på vårann "fria" fredagskväll?? jo vi somnar i var sin hörna av soffan.  Konstigt.

Idag fick jag göra ett återbesök hos tandläkaren. Har haft en j...la tandvärk sen jag var där i förra veckan. Trodde att käken skulle göra mej tokig, men Åsa fixade detta och orsaken var en blottad tandhals. Inte trodde jag att en naken liten tandhals kunde göra så jävla ont. Fick rådet att borsta med (reklam) sensodyn och mjuk tandborste, så nu kommer det att inhandlas ny tandkräm och nu hoppas jag att detta problem inte dyker upp igen.

Anki

Det här med djur

Onsdagen den 18/2

När jag träffade min Stefan bodde han själv med sin dotter här i Mörarp. Han visste var allting låg och här var fint överallt.
Höns fanns det redann på gården, men sen flyttade jag in med två barn och fyra hundar och ett par marsvin i släptåg. Efter detta har det både tillkommit och  försvunnit en del djur. Tur att Stefan gillar mej och har överseende med alla djuren. Han har byggt allt till mej, både marsvinshus och kaningårdar med tillhörande hus. Utan hans hjälp med allting skulle jag inte kunna ängna mej åt mitt intresse.
Min djurbana började som åttaåring med en första egenfångad mus, (den dog på natten och eftersom jag inte fick ha den på mitt rum utan på balkongen kallade jag min mor för mördare). Efter detta fick jag och min syster varsin hamster av vår pappa och det var min stora lycka.  Jag vet inte hur många hamstrar som passerat mina händer med det är en hel del. Vid tolvårs ålder fick jag min första hund och jag tror att mamma gav upp. Jag skötte mina djur efter alla konstens regler och blev aldrig nekad ett djur. En dag när mamma kom hem från jobb undrade hon vad som var i ugnen, jo deklarerade jag, det är fågelägg.....vi hade varit i jordbodalen och hittat övergivna hönsägg, att dom kunde vara ruttna föll mej aldrig in. Ända gången mamma bröt ihop, var när mina vattensalamandrar rymt, då lade hon handdukar vid dörrlisten in till sitt sovrum för att stoppa alla eventuella salamandrar att ta sig in dit. Jo och så var det gången när jag kommer in och säger att jag hittat en sjuk fågelunge, när mamma kommer för att titta fick hon en chock, det var en stor trut.....

Anki

Lite bilder av mina småp.......


mina marsvin

Måndagen den 16/2

Idag när jag tittade till ute hos marsvinen satt det en koltrastshona inne hos dom och glodde på mej. Den verkade inte speciellt rädd och den måste ha promenerat in. Nu gäller det att ihärdigt plocka allt eventuellt bomaterial som fågeln placerar ut och hoppas att den tröttnar. Vi har i ett par års tid haft koltrastungar i en av bodarna och det ser minsann inte speciellt trevligt ut efter deras framfart. Jag vill inte ha deras parasiter hos marsvinen.

Förutom mina långhårsmarsvin har jag fyra skinnymarsvin. Dom bor inne och har sin bur i vårt tv-rum. Den första skinnyn som äntrade vårt hem fick Stefan att utbrista - den ser ju ut som en dåligt rakad pung!!! och ja, jag håller med men jag älskar dom trots detta faktum. Jag har lämnat iväg en hona till min kompis Vanja för parning så här kommer kanske att finnas många småpungar så småningom.

Anki

Vår

Söndagen 15/2

Nu har våren gjort sitt intågande ialla fall på vårt sett att se saken.
Vi har eldat  i trädgården. Skitmysigt! Inga problem, förutom att Stefan nästan blev av med luggen
 Gå inte för nära nu! sa han till ungarna varvid Marcus inte ens nådde fram till brasan med sitt kast av pinnar.
 Snacka om respekt.

Anki

Lite fler bilder på in keramik

lite katter 

Utkast: Fredagen den ...

Fredagen den 13/2

Idag vaknade jag med världens huvudvärk, så hela förmiddagen gick i slowmotion.
Inget vettigt fick man gjort men det är ju inget nytt bara att ta igen en annan dag.

Äntligen Fredag..och sportlov. Vi har alla ungdommarna varannan helg. Stefan har sin 18 åriga dotter 
och jag har mina. Just nu är en sådan helg, mysigt. Det blir lite liv och rörelse när alla är här. Ända nackdelen är att jag och Stefan då får flytta våra sängplatser. Alla barnen har var sitt rum så det blev inget över till oss.  Jag sover nere hos min son som har en Ikeasäng med flyttbar undersäng. Marcus har ju också en liten igelkott som är vaken om nätterna.
Tagge, som han heter går fritt i hela rummet. En natt hade mitt täcke halkat ner lite till golvet och helt plötligt vaknar jag av att det sticks på magen. Jo då!! det var kotteman som klättrat upp för täcket och krupit in till min mage. Kan inte påstå att det var speciellt skönt, men lite kul var det ju. Han är en liten ilsk herre men grabben älskar honom.

Anki


Tandläkaren...

Torsdagen den12/2

Har idag haft nöjet att få spendera pengar...i tandläkarstolen. Skulle fixa en gammal lagning
med vad allt det där innebär. Att gå till t-läkaren tillhör inte mitt favoritgöromål,  men vad gör man inte för att få behålla garnityret ett tag till. Jag ber alltid om bedövning och det fick jag minsann! Det måste varit en dunderladdning. Fick huvudvärk och istället för att åka till keramiken fick jag snällt gå hem och kurera mej med kudden under huvudet.

Igår var jag och lyssnade på tullverkets information om droger, påarps skola arrangerade detta för oss föräldrar med ungdommar i "testing" åldern. fy f...n vad mycket droger det cirkulerar, man blir ju mörkrädd, men jag har bestämmt mej.
Jag kommer att låsa in grabben till han blir minst 22 .

Anki


Ett axplock av mina skulpturer.

Ormen i paradiset  Gamen sitter i ett dött träd där det växer murgröna.  En stor och kraftig madame

Hundar i alla ära...

Onsdagen den 11/2

Halv 4 i morse kommer sonen upp och väcker mej, jag hade precis somnat.
Smulan, min italienare som sover i Marcus rum hade ett av sina epeleptiska
anfall. Hon hade både kissat i sängen, bajsat och kräkt på hans nytvättade matta.
Hon mådde inte alls bra. Så det vara bara att tvätta och byta både täcke och sängkläder.
Mysigt så tidigt på morgonen, visst ÄR livet underbart!

Och på tal om hundar, i familjen ingår också två långhårshundar. Bamse är en sheltie
med en rätt kraftig päls och Tanja min älskade borzoi , också med rätt mycket päls.
Just nu fäller båda. KUL!  När Bamse har sovit och lämnar stället, ligger halva pälsen kvar. (Hallååå
ta upp efter dej tack! ). Tanja har en sån där päls att när hon rör sig så faller det som en kaskad
av fina hårstrån. Snacka inte om när damen ifråga skakar på sig.
  Hon tappar hela pälsen två gånger om året. och då menar jag alla hårstrån.
Vid dom tillfällena vill jag sätta in en annons på blocket. Ja, inte under säljes utan under skänkes.
Men trots all extra dammsugning gillar jag dom skarpt.

Anki

Som vanligt igen

Tisdagen 10/2

När man som jag inte riktigt kan somna om kvällarna, blir det ju att man funderar. Jag funderar på väldigt mycket olika saker och det har inte  alltid att göra med problem. Igår  kom jag att tänka på när dottern var liten.

Hon var runt 3-4år och satt tillsammans med sin mormor på balkongen. Det är varmt och hon sitter i bara trosorna.
Hon studerar ingående sin navel och säger till mormor.....Du, det är tur att man har en navel.
 -Jasså, varför det? frågar mormor.
-jo, så att man vet vad som är bak och fram.

Eller den gången när hon var sjuk och mormor ringde och sa att hon ska krya på sig. Då rusar hon till sin pappa och utbrister. PAPPA!!  mormor säger att jag ska krya på mej, DET VILL VÄL INTE JAG HA......

Iår blir hon 21 . Fy vad tiden går .

Anki
 


En ovanligt bra dag

Måndag 9/2

Idag har varit en sådan där dag då allt flyter!!
Man mår relativt bra och allt  känns OK. Ingen värk som inte gick att fixa med lite tabletter.

Bestämde att efter flera år med långt hår (som man alltid har uppsatt) att klippa av det.
Ringde och förvarnade mannen och klockan fyra rök mitt hår. Blev skitnöjd. Kort och lättskött.
Tjejen som klippte mej fick en varning. INGEN TANTFRISYR!! . Hon lovade dyrt och heligt att det inte skulle bli någon tantfrisyr. som sagt, blev helnöjd.

Har nu varit på keramiken. Försökte mej på att skulptera en noshörning. Det gick hyfsat. Har nu en hel samling av keramikfigurer. Här finns både tjocka tanter, drakar, olika sorters husdjur.  Detta är något jag rekommenderar till
alla!! Ingen terapi i världen kan mäta sej med att få vara kreativ.

Imorgon ska jag börja med att fixa till mina långhårsmarsvin. De ska klippas och klorna ska kollas över. 
Hundarna behöver också få lite mannikyr....... men det får dottern ta tag i.

Anki
 

Min första blogg

Eftersom detta är min första blogg och jag inte är så hemma i datavärlden ber jag Er att ha överseende med mej. Min blogg är först och främst ett redskap för mej att kunna skriva av mej lite om ditt och datt. Jag har värk och har varit sjukskriven i snart åtta år. Hade jag inte haft min familj och mina djur skulle jag inte klara av detta faktum. Jag trodde faktiskt att företaget jag jobbade på,  skulle gå under utan mej...Ack så fel jag har haft. De vet ju snart inte ens att jag fanns och faktiskt arbetade arslet av mej för dom. Ibland när man träffar lite arbetskamrater får man lite noja. Idag är jag ju ingen längre. Då var jag Anki på packavdelningen.... Nu är jag kärringen med alla djuren... Men jag älskar faktiskt mitt liv och det kunde varit värre. Det blir vad man gör det till. Jag försöker se det positiva i allting. Min man älskar mej fast att han ibland efter 8 timmars arb.dag får laga maten. Mina barn har överseende med att jag glömmer allting (har papper på att det ingår i sjukdommen). När grabben va liten var tjejerna på dagis glada att jag fick rätt unge med mej hem eller att jag överhuvudtaget tog med honom dit. 

Anki

Lite fler bilder på husdjuren.

   

Utkast: Här är ...

Vår anlagda damm, där vi sitter under hela sommare och njuter.

Här är vår anlagda damm. 600kvm.

Våra Djur

 
Två av mina telningar. Smulan min italienska
vinthund. Och vår lilla Mim. Hon är som en
kaktus med yllekofta. Ser varm och go ut,
men skenet bedrar, hon är en riktig häxa.

Utkast: I ...

       

I år ska vi vara med i trädgårdrundan för tredje gången.
Ska bli skitkul!!

Vår trädgård


     


 Ett litet urval av min trädgård   

Min livsnjutare


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0