lite allt möjligt

Måndagen 30/11

Det är ett par dagar sedan jag skrev och vi har hunnit åka till Tommelilla för att handla lera, 50kg blev det och det räcker ett tag. Vi har också kalibrerat ugnen så nu är vi igång. Min allra första skröjbränning håller på just nu!!

Vi har inte haft grabben hemma ihelgen då han är hos sin pappa, Malin hos sin mamma, men Martina har varit hemma, faktiskt hela helgen. Kim, Martinas kompis kom i Lördes och sov över, vi tittade på skräckfilm till min och Martinas skrik och skrän. Igår var min lilsyrra Mia här hela dagen och pysslade med sitt hemmarbete. Hon är skitduktig och hon gjorde en skål i luffarslöjd för första gången. Den ska sedan bedömmas och sättas betyg på, hon fotograferar också under arbetets gång för att dokumentera. Naturligtvis har vi ju pyntat med ljusstakar och stjärnor inför julen. Tomtarna får vänta ett bra tag till. 

Ja vad ska jag säga om mina kaniner......nu är både Hasse och Tage under isolering. De får lammnäring och imorgon ska jag tömma alla boxarna och strö med stallosan. Det ska jag även göra över hela gården för att se till att coccidiosen försvinner. De lever ialla fall och jag håller fortfarande mina tummar.

Jag och Stefan har vaccinerat oss så jag har slutat grymta. Lite ont precis vid sticket har vi haft men inte mycket mer. Tur.

Annars har inget speciellt hänt, jo i mirse var jag på hemtex och handlade lite runda, röda dukar till tv-bordet
Snyggt och lite "julligt". Just nu känner jag att jag är på topp och humöret är stabilt. Det låter inte klokt men, just stabilt humör är bra, jag är ju ingen "lagom" människa och oftast är det antingen uppe eller nere som gäller för mej.
 Min dotter var på väla och kom hem med en skitfin tröja till mej. Hon köpte en till sig också så då var den verkligen snygg. Anki

shopping

Onsdagen 25/11

Hämtade Marcus och Fredrik på skolan och körde till väla. Vi hittade nästan kläder med en gång, på CUBUS köpte Marcus ett par jeans och tre par hoodtröjor. Det var 30% så vi fick det billigt. Jag bjöd grabbarna på mat och sen fick katterna sitt, hundarna sitt, kottarna sitt och jag mitt. Köpte lite underkläder och myskläder. Lite bilder på tanter. Anki

sjuk kanin

Onsdagen 25/11

Jag döpte mina två kvarvarande kaninungar till Hasse (vit) och Tage(grå). Dom har utvecklats och vuxit men jag har alltid tyckt att Hasse varit lite mindre hela tiden, men det är ju individuellt och han är kanske en lite mindre kanina bara. Men nu är Hasse sjuk och jag har börjat ge SB12 och medicin till honom. Har varit ute och masserat magen men jag tror loppet är kört. Har isolerat honom och kommer att fortsätta massera och medicinera så får jag hålla tummarna. Jag bara älskar dessa bjässar och ialla fall mina jättars vänliga sinne. En arg jätte skämtar man inte bort precis och jag kelar och pussar på dom. Nu är det tur att jag har Karin från Busebo som hjälper och stöttar när det inte vill sig. Hasse är så förbannat fin och jag vill verkligen att han klarar sig.

Här är bilderna som inte kom in sist. Jag har gjort fler tanter, den ena tjockare än den andre. Nu är snart ugnen igång och i kväll ska vi göra första inbränningen av plattor och sättpelare, sen är det "bara" att sätta igång med bränningen.

Gammal bild på Hasse anki

skön helg

Söndagen 22/11

Vilken härlig helg det varit. i Fredags kom Malin med kompisen Julia, Marcus med kompisen Jonas, Martina och lagom till idol kom även Halit. Och på tal om Mrtina, vi hade bestämt att prommenera i onsdags och som alla vet blåste det stormvindar hela dagen men det hade Martina inte upptäckt utan tyckte jag var tråkig som inte tyckte vi skulle gå alls. Jaja, jag åkte och hämtade henne, utan hundar för det regnade som attans. Martina åkte då med hem, det var mej och familjen hon ville träffa så så fick det bli. Hon följde med ut en liten sväng och tyckte det var ett jävla väder, snacka om att hon blev "trackad" - Du som inte kunde förstå varför alla gnällde om vädret innan!. Tillbaka till helgen.......Det var skitmysigt när här var fullt hus. I lördags åkte vi alla till väla. Malin skulle ha en popcornmaskin och Julia lite godis. Marcus och jag skulle titta på kläder till honom. Stefan var chaffis. Varken jag eller Marcus tycker om trängsel men ett par jeans fick vi med oss. Nu måste vi dit i morgon igen för att hitta lite tröjor också. Martina jobbade och min bil var som vanligt (när det är helg)med henne. Idag har det verkligen varit (söndagsväder) varit inne och skulpterat en ny kärring. Är lite förskyld och inte på top. Min allra bästa vän har varit dålig och mina tankar går ofta till henne.

Just nu sitter Martina och skriver av recept och Marcus gör varma mackor i ugnen. 8 stycken skulle han visst ha....

Anki

Har försökt att sätta in bilder på den nya kärringen, men det vill sig inte så det får bli en annan gång

Rent!

Onsdagen 18/11

Jag gjorde slag i saken..Igår efter en fika hos pappa och Gunilla blev köket rent. Jag tog ner allting och diskade dessa saker, sen åkte gardiner i tvättbaljan och skyddet på kökssoffan+kuddöverdrag i tvättmaskinen. Sedan torkades skåp av och väggar damsögs. Vi har ju öppet kök dvs tak ända upp i nocken, med fria balkar och fy vad det blir dammigt. Detta tog ett tag och sedan var jag helt slut. Nu har jag fått "städförbud" av Stefan och får inte röra någonting. Eftersom jag haft huvudvärk i flera dagar, som troligen kommer från nacken har jag inte skulpterat något iheller, så nu kliar det i händerna över att få skapa. Ugnen har kommit inomhus och Stefan har satt på hjul som gör att jag lätt kan flytta den. Vi har ju som sagt inte så stor plats så när den inte används kan man skjuta den åt sidan. Skitbra!!.

Jag har funderat på hur jag ska få tillbaka lite muskelmassa. Den har försvunnit helt och jag känner att något måste göras. Men vad? Kan inte träna som andra, kan inte motionera på samma sätt som tidigare, visst kan jag gå, men det gör ingen skillnad. Funderar på att .........a va faan, jag vet inte, men något MÅSTE göras, jag är dock bara 43 och behöver kroppen ett antal år till. Behöver ett bra program som jag vet gör nytta och som är skapat för mej. Någon.........

Anki                                                                                                                                                Denna enormt stora och vackra ljuskrona har Stefan gjort. Det är en beställning och jag hoppas att dom blir nöjda.

Ny vecka

Måndagen 16/11

Jaha, nu börjar en ny vecka med nya utmaningar.....ja, visst låter det bra men om sanningen ska fram finns det inte så många utmaningar för mej för tillfället. Jo få huset städat till jul är ju alltid en utmaning....
Mamma och Linkan var och drack en kopp kaffe. Har just kommit hem från Yvonne, började göra ett huvud, det är nog det svåraste som finns, och jag blir lika förbannad varje gång det inte blir bra. Där har vi min utmaning denna vecka, att få fram ett vackert kvinnohuvud utan att få ett utbrott. 

Bamse börjar bli gamal och det märks, i Lördags svimmade han av, men efter ett tag var han sig själv igen. Tur det. Anki

Bra böcker

Lördagen 14/11

Igår var en sån där dag då man bara ville sitta innne och kura. Framåt eftermiddagen gick vi in till Ronny och Victoria, vi hade med lite vin och snackade litegrann. De har alltid så mysigt och man känner sig alltid välkommen. Skönt med "sånna" grannar. Stefan och jag fortsatte kvällen med Idol...lite film. Jag avslutar alltid mina kvällar med böcker som Ni vet och jag är inne i Charlaine Harris värld just nu. Är totalt beroende av dessa böcker. Min kompis Vanja lånar ut dom till mej och jag har 6 böcker kvar. Det är alltså "True blood" jag snackar om och Sookie Stackhouse. Avslutade säsong två igår natt och bara måste ha nästa bok till ikväll. Det är de första böckerna jag läser på engelska och vilken otrolig skillnad det är. Det går inte att översätta den helt underbara känslan som finns i dom till svenska.

Vi ska till Munka Ljungby och hälsa på Stefans faster Aase, sen får vi se vad som händer. Vi började med att rensa ut för att få in min ugn men fick avsluta då vi inte har plats för allt skit man samlat på sig, som måste ha sin plats någon annanstans. Stefan måste utöka vindsgolvet, och det gör han i veckan som kommer, så ....som sagt utrensningen av allt som ska behållas får vänta. Anki

något på gång?

Torsdagen 12/11

Har haft en fruktansvärd huvudvärk i flera dagar nu och idag åkte jag inte till Yvonne. Lite tabletter, sen har jag "donat" lite härhemma. Inte klokt vad stökigt det blir över natten när man ligger till sängs,,,,javisst ja, Marcus har haft kompis här och det syns. Dom är dock duktiga på att plocka upp efter sig men trots detta syns det att de varit framme. Smutsiga skor med halva trädgården under sulan och skitiga jeans som ligger lite överallt tycks det som. Jag gillar killarna ialla fall och han får ha sina kompisar här ändå. Dom är gulliga.  

När huvudet kändes lite bättre skulpterade jag en stund och lyssnade på Cher. Jag älskar alla Chers låtar, även dom från 70-talet. Dom är skitbra och jag blir både glad och lite vemodig när jag lyssnar på texterna. 
Åkte iväg för att hämta Marcus nu ikväll i Påarp och vid en hästgård i närheten gick en vacker friserhäst lös över vägen, tur att jag alltid ligger lågt vid den hästgården för det är dålig sikt och mycket djur, annars hade jag kört på den. Ingen belysning och svart häst är inte någon bra kombination. Jag körde in på gården och knackade på för att de skulle kunna ta in rymmlingen.  
Satt och tittade på gamla foton av min man, attans vilken snygging!!! Anki

jepp

Onsdagen 11/11

Vi var på kalas i lördes, Malin (fd arbetskamrat) hade öppet hus, så vi tittade in till henne och blev bjudna på en underbar fisk och skaldjurssoppa, den var skitgod. Malin firade både sin 40-årsdag och inflyttning dessutom fyllde hennes dotter år. Mycket trevligt och gott!!

Tog en tur till Höganäs och BlåHallen, hantverksutställningen "Fingrar kan" med hundra deltagare. Vi har aldrig varit där och tyckte att det var givande, fick ideer och inspiration. Vår Malin var också med. När vi skulle bege oss hemmåt och gick mot bilen tänkte jag att -har dom ponnyridning också....innan jag öppnade munnen för att säga detta insåg jag att det var två hundar!! två jättar, Irländska varghundar, de gick lite längra bort på en gräsmatta så det var inte konstigt att jag trodde det var två ponnys. Fan vad stora de är.

Ugnen kom i måndags och såg fin ut, de skulle leverera den på förmiddagen men när klockan var lite efter ett, ringde jag och undrade om det blivit problem? Inom tjugo minuter var han här och bad om ursäkt för att han missat noteringen om leverans på FM. Jag åkte och hämtade lillsyrran i Hyllinge och vi hade en myskväll med pyssel och snack. Vi tittade på "The proposel" och fick många goda skratt. En sådan där film man mår bra av. Mia sov över så vi hade mys även igår. Hon gjorde pannkakor med sylt och grädde och vi åt så det stod ut ur öronen. Marcus hade med Jonas hem så hon gjorde dubbel sats. Hoppas vi gör om detta snart.

Idag ska foder till kaniner och marsvin inhandlas, ja även hundarna behöver nytt. Martina var snäll och köpte mjölmask till kottarna och Marcus blev tokig när han upptäckte att de tog sig upp ur papperspåsen, jag hade nämligen glömt att byta till glasburk. Detta upptäckte han när han skulle gå och lägga sig, sätt påsen i badkaret föreslog jag då jag redan låg till sängs och inte orkade gå upp och hjälpa honom. Herregud!!vad lite mjölmask ksn sätta griller i huvudet på en 14-åring. Nu står dom i en glasburk ute i hallen, långt bort från hans säng. Anki

länge sen..

Fredagen 6/11

Nu är det längesedan jag skrev, mycket beror på att jag inte har haft något vettigt att säga. Det har inte hänt mycket mer än att jag skulpterar vidare och åker till Yvonne. Ugnen kommer på måndag så det ska bli spännande! Marcus har blivit vaccinerad genom skolan. Min värk håller isig men det fixar jag. Måste  säga att dagarna blivit kortare sedan jag utövar keramik här hemma. Idag är hela familjen samlad och vi ska äta tacos och mysa. Ha det gott!!
Anki

Lite bilder

Måndagen 2/11

Idag var det kallt! det riktigt går in i märgen när det blåser så. Har suttit och skulpterat. så här blev dom....
fetknopp nr 1fetknopp nr 2

lugn helg

Söndagen 1/11

Ifredags hämtade vi "ut" mamma från lasarettet, vi var jag, Marcus och Mia. Sedan följde vi med mamma hem så hon fick med sig lite grejer och efter detta bar det i väg till Lydestad. Stefan väntade på oss med mat och vi fick en trevlig och mysig kväll tillsammans. I lördags lämnade vi lilla mor hemma så hon fick vila och läsa medans jag och mannen åkte till  Wramsgunnartorps julmarknad. Där var det en man vid namn Johannes Ptok, han målade oljemålningar på naturmaterial. Det var speciellt de i skiffer som var helt otroligt vackra så gå in på www.ptok.se och se själva. Jag skulpterade en stund och hämtade sedan Martina. Hon hade bjudit hem lite kompisar så dom var 5 ungdommar och tre inbjudna hundar. När jag och mamma tittat färdigt på hunken Lingly och hon gått och lagt sig, invaderades ovanvåningen med ungar och hundar för att titta på skräckfilm. De hade köpt med godis och annat gott till min stora förtjusning så vi tittade på film och åt en massa gott.

Idag körde vi hem mamma och hon ska gå på Opera (tror jag) i Malmö tillsammans med Svenne och jag tror att hon har haft en härlig helg tillsammans med odågan Anki.  Lillsyrran och Patryk har åkt till Polen, hoppas att de får en skön vistelse tillsammans. Ninni och Linnea har kommit hem från Gran Canaria och hoppas dom har haft en skön vistelse. Nu känns det lite tomt med bara Stefan coh Marcus hemma, speciellt efter en så välbesökt helg.

Och på tal om mamma så har hon  haft en blodpropp som "fastnat" tillräckligt länge för att ge strokesymtom men sedan lösts upp så fort att det inte blev några men. Allt är bra och hon ska fortsätta som vanligt....men inte lika intensivt som tidigare för nu måste hon lyssna på kroppen. Den kvinnan har sådan humor och en sådan härlig livssyn att man blir avundsjuk dessutom har hon som är 73 bättre kondition och ork än jag som är 43!! är detta klokt. Hon har aldrig medicinerat men nu MÅSTE hon ta preparat mot blodpropp, förmodligen livet ut.  Anki

RSS 2.0