chinchillajakt

29/1

Idag har jag varit på G. Tvättat, gjort vid hos marsvinen, dammsugit och skulpterat. Har gjort ett nytt barnhuvud. Det är jättesvårt men ack så roligt.

Var och hämtade Martina och vi åkte hem till henne. Hennes ena chinchilla hade hittat ett hål únder ett kökskåp och krupit in där. Den lilla krabaten ville inte komma fram och vi fick lämna henne. Hoppas att när det är kväll ska godiset som lagts ut vara oemotståndligt,och vi kan kolla om hon tar sig ut för egen maskin eller sågen ska fram. De är jättepåhittiga och puttar upp dörrar.  Verkliga charmknuttar. Anki


En massa skitsnack!

27/1

Jag har precis tvättat vår hallmatta och fick den på plats, då blir Bamse dålig och bajsar ner hela mattan. Inget att göra åt, bara att torka upp och slänga in den på nytt. Imorse fattades köksmattan plus att det på nytt låg en massa bajs på golvet.Skitkul. Bamse har under hela dagen legat och tryckt under bordet och varit allmänt hängig. Det fullkommligt sprutar ur honom och jag har fått klippa bort all päls under svansen och på benen. Ikväll har han kräkt också. Jag undrar om han fått i sig något eller om det är magsjuka. Vi får se imorgon om han är bättre. Han är en gamal man och orkar inte lika bra som förr. Det får bli risavkok imorgon då han varit fastande idag. Blir han inte bättre får jag kontakta veterinär.

Anki

Kallt!!!!!

26/1

Har precis kommit in från rundan med Tanja runt ängarna och geez vad kallt. Håren i näsan fryser till is. Här inne eldas det för fullt men det kvittar hur mycket vi än eldar så känns det kallt, dubbla kläder är det som gäller för mej idag.

Jag berättade ju igår om min och Marcus kamp om filmerna, och han fick så han teg. The haunting in Connecticut, är en riktigt bra spökfilm baserad på en verklig historia. Den såg vi tillsammans igår. Han tyckte den var skitbra, men skrämmande. Då var det han som satt bakom filtar och kuddar minsann. Kul!

Stefan har införskaffat ett långkoppel till Bamse så nu är det slut på ropande och letande. Skönt.

Vi bestämmde igår att det blir trädgårdsrunda i år med, så nu är det jobba, jobba, jobba som gäller. Vi börjar som vanligt med att elda upp grenar, så det ska vi göra nästa helg. Det är rätt så skönt att starta med trädgården, det blir ju som en piska på ryggen att få den färdig. Och det kan jag behöva. Anki Så här vackert ska det bli.

Filmtime

25/1

Min grabb älskar film, helt ok. Ibland eller ska jag säga oftast när han tittat på en film som jag inte sett, tycker han alltid att jag ska se den. Han kan tjata och tjata. Vi har inte direkt samma filmsmak.....ialla fall har han snackat om denna film "The hills have eyes". Jag har sett tvåan (Marcus ide naturligtvis) och tycker den var äcklig. Igår fick han mej att se den första och den var skitspännande. Jag sitter som i kramp och frågar hela tiden vad som kommer att hända, kommer han att klara sig? Marcus blir till slut sur och tycker jag förstör hela filmen. Vafaan jag nästan skiter på mej av skräck och sitter bakom filtar och kuddar.(försöker påminna honom om att jag tittat på skiten för hans skull). När det närmar sig slutet nästan viskar jag...kommer dom att klara sig????

När så filmen är slut....visst var den bra mamma. Vänta bara din skitunge. Nästa spökfilm som jag ska se på ska han tvingas att se, så får vi se hur tuff han är.....

Anki

what a waste of time

23/1

Har precis avslutat filmen The road. fy för sören vilken grå, trist och bortkastad tid.  Viggo Mortensen spelar bra men inte en färgklick på hela filmen. Tråååkig.

Har den senaste tiden skulpterat olika sorters figurer, jättekul men problemet som jag inte insåg vid själva skapandet,,,,hanteringen efteråt. De är jätte sköra. Anki                                                                   

....

22/1

Idag fick jag gå upp tidigt, Marcus skulle till tandhygenisten kl 08:15. Denna tid är för mej okristlig men vad gör man inte för barnens tandhygien. Inga hål denna gång iheller, det hjälper med borstning, flour och tandtråd. Väl hemma kunde jag riktigt höra hur sängen ropade mitt namn och som den person jag är så slängde jag mig i bingen.

Tröjan jag lyckades förstöra häromdagen är ren!. Min lilla mor har i alla tider tjatat om medlet tabort. När hon haft en fläck så har hon använt detta och vips så var fläcken borta....och satan i gatan det fungerade på min jordgubbsfläckade tröja också, så nu är tröjan lika fin som inköpsdagen. Ingen ledsen Anki mer.

Måste bara berätta att när Martina igår tog hundarna en runda, en runda som vanligtvis bara tar en tio minuter tog en halvtimme. Varför! jo därför att Bamse inte ser i mörker och inte hör han som han ska heller. Hon fick fösa honom framför sig hela tiden och så helt plötsligt avviker han åt ett annat håll. Ska tillägga att här är beckmörkt. Hon ropar och letar och ser honom en bit framför sig och då går han i en cirkel och försöker lokalisera var hon är någonstans. Hon viftar och skriker men ingen reaktion. Och så när hon kommer fram blir han överlycklig och överröser henne med sin kärlek. Jag har försökt förklara hur det är att gå ut med hundarna om kvällarna men nu förstår hon vad jag menar. Vi skrattar åt det hela men visst får man panik när man inte hittar honom och vi har ju både damm och bäck som han kan irra sig ner i.

Idag när det är fredag ska vi ha lite vin och titta på en bra film och bara mysa. Det är bara Stefan och jag hemma.
Anki

Martinas nya familj

21/1

Har precis kommit hem från Martina. Vi har hämtat hennes nya familj hos Vanja. Tre helt underbara chinchillor. Ingen rädsla där inte, och detta trots bilfärd och nytt hem. Lycka till Martina denna bild är lånad från internet.

kaninungar

21/1

Idag tog jag mej en titt på kaninungarna och kunde konstatera att det är två honor och tre hanar. En hona är vit och jag döpte henne till Ellen och den gråa honan till Tilda. Jag vill behålla alla för dom är helt underbara. Dessutom har jag ju haft otur med alla andra ungar så ingen panik om de inte blir sålda.

När jag och Tanja skulle ta förmiddagsrundan klämde jag hennes svanstipp så den sprack! Hon skrek och tittade förfärat på mej. Snacka om ångest. Hon glömde snabbt och jag kunde undersöka henne. Det såg fint ut, tack och lov.

När det gäller min keramik kommer det in bilder snart. Det känns som om jag har hur mycket som helst och snart måste jag börja sälja! Det är svårt att få ut sina saker om man inte är säljartypen, jag har lite svårt att prata för min saker.

Fan vad jag är klumpig. Jag har precis köpt en ny tröja på GinaTricot, och igår när jag skulle på väla kom tröjan på. När jag sedan kom hem gjorde jag en fruktdrink på jordgubbar och fil. och tror ni inte att när jag druckit färdigt upptäckte jag fläckar av jordgubb!! Jag blir så trött. Jag går oftast i arbetsbyxor pga av alla djur och när jag för en gångs skull INTE bytar om när jag kommer hem, fläckar jag ner allt. Jag skulle ha haklapp jämt och ständigt. Tröjan är förstörd och jag ledsen.

Anki

Igång igen

20/1

Imåndags var jag och Vanja på keramiken, kul att vara igång igen. Jag skulpterade ett nytt huvud. Det är svårt men jag kämpar. Jag bara måste! bli bra på detta.

Stefan han kämpar han också, nu har stackarn gjort om kotteburen till en chinchillabur åt Martina. Den blir urbra och kan levereras till henna imorgon. Sedan ska vi bara hämta de små töserna hos Vanja. Idag ska vi förbereda och åka till väla för att inhandla mat och lite leksaker. Marcus ska följa med för han behöver en ny skolväska. Ska kolla med honom om han inte behöver några kläder för han växer så det knakar.

Djuren mår bra, Bamse är som en valp ena dagen och som en förvirrad gamal gubbe nästa.

Vi håller på att förbereda på vårt nybygge. Vi ska ju riva en del av det befintliga garaget som bara används till förråd och bygga nytt. Det ska bli en smedja-keramikverkstad, med tillgång till försäljning. Sedan har vi trädgårdrundan och torparedagarna i Åstorp. Undrar om vi kommer att hinna vara med på trädgårdsdagarna....vi får se, vi behöver ju inte anmäla oss ännu.

Lite bilder på kattan

...

18/1

Jaha nu var man på dåligt humör igen!. Vaknade väl på fel sida och är sur. Tur att det bara är jag hemma som märker av det. Jag hinner nog fixa humöret innan resten av familjen kommer hem. Har haft mycket värk och sovit dåligt vissa nätter och naturligtvis påverkar det en hel del. Jag hade sett fram emot gårdagen länge. Jag och Martina skulle prova på linedance! Och som ett brev på posten så jävlades min ena höft extra mycket så det blev inget..stor besvikelse.

Annars så har helgen varit bra, Jag och lillsyrran, som sov över tors-fred, åkte till Tomelilla och handlade 100kg lera och en massa glasyrer. Vi använde hennes GPS så vi hittade med en gång. Så nu är det bara att fortsätta skulptera. Just nu har jag tolv alster som står på tork. Vi ska köra en glasyrbränning nu så att jag får sakerna färdiga och kan ställa ut dom i jordkällaren (som för tillfället är keramikförråd).

Nu ska jag bli av med det dåliga humöret och gå och dona lite grann.

Anki


Ännu mer bla, bla

13/1

Igår var min kompis Vanja här och vi skulpterade i köket. Jag fick flytta ner allt då det är för trångt i min "verkstad" (alltså sovrummet). Vanja har skulpterat något år och är skitbra på sina ideer. En del har det bara.
Vi satt nog ett par tre timmar! tiden bara flyger iväg. Kul var det ialla fall.

Imorgon kommer min lillis hit och det ska bli skitmysigt. Hon sover över och ska bara få vara....

Här fortsätter lite citat ur barnamun.

tankar om kroppen.....

Tarmarna är som en sorts hyllor. Maten sorteras och läggs på hyllorna när den kommer ner. Dessutom är inälvorna fastsydda så de inte ska lossna när vi hoppar. (Nina 8 år)

Magsäcken består av tarmar, smältning och en del brödskivor. (Allan 5 år)

Kroppen måste ha mat för att överleva. Och det är dyrt. Italiensk sallad kostar över fem kronor kvadratmetern. (vidar 5 år)

Om man vill bli smal jättefort kan man bara gå till doktorn och bli dammsugen. (Marius 6 år)

Ankivanja i keramiktagenvanjas skulptur

bla bla bla

11/1

Har inget vettigt att skriva som vanligt men något får jag väl hitta på. Ikväll startar keramiken på nytt och jag och Vanja ska dit. Jag producerar här hemma och bränner i den takt det går. Häromdagen satte jag ugnen på skröjbränning och fick med en giraff som inte var tillräckligt torr. Den brändes tillsammans med en annan giraff och alla mina kossor, vilken jävla explosion det varit i ugnen, alla kossorna gick itu men den lilla giraffen klarade sig, den stora fick vi sopa upp. Vad lärde jag mig av detta??? sätt för helvete inte in icke torra föremål i ugnen!!!

Saknaden efter Mis är stor, men det börjar sjunka in nu. Vi tror oss veta vad som hänt,,,Mis och victorias söta Pelle har varit i luven på varandra (vi kunde inte begripa var dom svarta kattussarna kom ifrån), så bilen tog bägge katterna, Pelle klarade sig men fick en dust av bilen på bakdelen. Han har legat och tryck i buskarna nästan ett dygn innan han tog sig hem. Han haltar men kommer nog att bli bra. Hur kan man köra på två katter utan att stanna och se efter hur det gick!!!!Att man kanske inte hinner stanna kan jag förstå, men man måste väl ändå märka av smällen.

Kottarna har flyttat till Halmstad så nu är här tomt på dom små tagigga djuren. Riktigt skönt faktiskt, ännu en bur mindra att städa. Kotteburen ska Martina ha, hon ska få tre söta chincillatöser av Vanja. Martina har saknat det här med djur en lång tid och tycker det ska bli kul.

Det här med Mor och Farföräldrar!

Mormödrar och farmödrar har väldigt stora behåar. De är så stora att jag får in hela rumpan och två knän i den ena gropen. I den andra får min bror plats. (Katja 7 år)

På mormorar är tuttarna liksom dubbelt synliga. Det är för att de har mjölkat så många familjemedlemmar. (Heidi 6 år)

En farmor är en tant som inte har några tänder och så har hon tjocka lår. Hon lägger dem på nattuksbordet på natten. (Anette 6 år)

Min mormor är inte så gammal som hon ser ut och det ska hon vara glad för. (Ida 6 år)

Farfar är ordblind. Det vill säga, han förstår bara orden när vi skriker dem i örat på honom. Om vi skriver dem blir han som ett frågetecken. (Marianne 7 år)

Far- och morföräldrar får inte barn eftersom de äntligen har upptäckt att det finns kondomer. (Vidar 8 år)

Mis

8/1

Vår älskade Mis har blivit överkörd! Svårt att greppa och saknaden kommer att bli stor. Det måste ha hänt precis utanför och han tog sig in på uppfarten där Stefan hittade honom. Han blev åtta år.

Han kommer inte längre följa med och hämta tidningen eller hålla mej sällskap när jag rensar ogräs. Det var en katt som alltid var med när man var ute. Vi hade en gång ett par som fått tillåtelse att fika i vår trädgård och de hade haft sällskap av Mis hela tiden. Det kommer att ta tid. Vi älskade den katten.


härlig promenad

7/1

Igår var jag och Stefan på en underbar promenad i Ängelholm-skälderviken. Vi var bjudna till Ninni och Henrik. Att umgås tillsammans med sina bästisar och dessutom få en frisk solskenspromenad med glittrande snö och vackra vyer går inte att återberätta! Vi njöt i fulla drag och blev sedan bjudna på god räksoppa och efterrätt. Det kan inte bli bättre. Tack för en härlig dag.

Victoria och söta Hanna kom in igårkväll för att skulptera, jag tror att Hanna tyckte det var kul och kanske vill prova igen.

Tänkt skriva ner lite ur boken "Gamla tanter lägger inte ägg" av M. Levengood och U. Lindell.

Huden är en sorts sovsäck. Inne i den kan känna sig varm och trygg. (Ola, 5 år)

Ozonlagret gör att huden blir fortare genomstekt. (Elena, 6 år)

Min mamma är i alla fall väldigt söt, för hon har så väldigt långa tuttar.(Mia, 4 år)

Anki

Johan åker till Boston

3/1

Iförmiddags var jag och Tanja på promenad, på vägen hem träffade vi på Stefan med kameran i högsta hugg. Bra bilder av vintern tycker jag.

Johan åker till Boston i ett år! det känns lite konstigt. Även om jag och Ninni-sonen inte springer ner dörrarna så vet man var man finns. Det är världens goaste grabb och Marcus ser upp till honom. Martina och Johan har också varit bästisar i alla år och den kärleken är speciell. Det kommer att bli tomt men denna erfarenhet är bra. Vi var på ett överrasknings "kram" party och åt jättegott, vi kunde säga hej då, och kramas lite extra. Lycka till Johan och ha ett bra år i Boston!.

Anki

vårt sovrumsfönsterbäcken

Gott Nytt År!

2/1

Gott Nytt År! till Er alla. Hoppas att ni haft en trevlig helg med mycket gott att både äta och dricka. Vi var hemma och firade med Malin. Stefan har haft jouren från den 25 och då även Nyårsafton. Fy vilken dag han fick, han åkte till och från jobbet flertalet gånger. När vi skulle äta vår nyårsmiddag var det dax igen. Så på det stora hela firade vi nyår var för sig, Stefan på jobb och vi hemma. Jag och Malin hade det mysigt ialla fall men vi tänkte ju på Stefan hela tiden. Han och Malin smällde några rakter vid tolv och vid halv ett åkte han till jobb igen och kom inte hem förrän halv tolv nyårsdagen. Då hade han varit uppe i 36 timmar!. Nu är han ledig ett tag och kan bara vara.

Idag har jag inte Malin här men både Martina och Marcus är hemma. När Stefan gick upp imorse blev han lite nostalgisk sa han........Martina är hemma....för nu har zoegaspaketet exploderat. (det är bara Martina som lyckas med det). Anki
 Så här ser Tanja ut när hon är glad! visst kan hon skrämma skiten ur folk som inte känner henne!
 

RSS 2.0