Födelsedag

Fredagen 31/7

Jag har faktiskt inget vettigt att säga (vilket jag oftast INTE har) alltså inget nytt på den fronten. Jag har pratat lite med Anette idag, kanske åker jag till henne i helgen. Det kommer även en tjej som ska ha med sig en liten skinnytös hem.

Mina yngsta syskonbarn fyller 15 år idag. Stort GRATTIS till Robert och Philip. Alla var där och grattade. Syrran hade bakat och det var skitgott. Jag kom på efter ett bra tag att jag faktiskt inte behövde köra hem, utan kunde ta ett glas vin. Martina var ju också där och hon fick köra hem. Nu har man en egen privat chaffis!!! detta ska jag utnyttja kan ni tro.
Anki

Äntligen

Torsdagen 30/7

Nu har hon fått det!!!  Martina har tagit sitt körkort. Bra gjort!!!

Idag vaknade jag på bra humör och det märks, framför allt på mitt sätt att få saker gjorda. Burarna uppe har blivit rengjorda, där går mina hanpojkar som förhoppningsvis kommer att bli sålda. Snart är tvätten ett minne blott (i en dag).
Marcus och jag var på Citygross och fick inhandlat lite. Katterna fick sitt, kottarna sitt och Smulan fick sitt. De ända som inte fick något är marsvinen och kaninerna, deras foder var slut på R-tofta och företaget som har just mitt foder har sem-stängt!! Det blev till att göra extra kligröt med proviva, plocka massor med gräs och så hö till marsvinen. Har man skinnys måste de ha extra mycket av allting i vanliga fall och utan foder.... Kaninerna som är i större behov av sitt foder fick också extra mycket gräs och morötter.
Vad har jag mer fått gjort idag...jo jag och Victoria gick en liten runda med Ludvig och Tanja, skönt.

Stefan håller på att bygga en bur till de kottar som ska stanna, hoppas att detta kommer att fungera bra.  Anki GRATTIS till körkortet

Pengar

Onsdagen 29/7

Är det bara jag som alltid funderar över ekonomin? Vad man kan göra för att spara lite extra. Jag har hål i börsen för mina pengar verkar försvinna i tomma intet. Tänker ofta på vad jag kan dra in på, det som faktiskt kostar i mitt fall är ju djuren och keramiken. Om jag bara fick sålt lite figurer så att keramiken gick på ett ut hade ju varit bra, men det ser dåligt ut. Stefan tycker att jag alltid blir så drastisk när jag ska göra något, men sån är jag. Allt eller inget. Vi får väl se vad som händer framöver. Har skickat in papper till f-kassan. Mitt sjukbidrag går ut i oktober, får jag avslag vet jag inte vad som händer med mej i framtiden. Tur att jag har Stefan som får mej att se saken från den ljusa sidan och inte alltid måla fan på väggen. Imorgon ska jag vakna med det bästa humör en surpuppa som mej kan. Godnatt

Anki    en av grisarna

lite skit

Måndagen 27/7

Idag kom jag upp sent. Ligger alltid och funderar över allt och inget innan jag skrapar mej upp ur bingen. Victoria och lille Ludvig var här och Marcus tog med Ludde ut på flotten. Han tyckte det var kul och hade naturligtvis "västen" på sig.
Annars hände det inget speciellt, Vi håller på och försöker lösa burfrågan med kottarna, och diskuterar om vilka han ska behålla. Just nu är här 7 kottar som så småningom ska minska till 2.  Är ute på nätet och försöker få fram så mycket om kottarna som möjligt, man vill ju att de ska ha det bästa. Jag måste även lösa marsvinsfrågan. Skinnisarna ska ju in igen till hösten och jag vill ha en ny bur, en som är större och lättare att rengöra. Just nu vill jag inte ha in dom igen, men vet ju att de måste detta. De har det riktigt bra därute, de skuttar och springer omkring som ystra kossor på grönbete. Ja ja vi får väl se.

Imorgon fyller storsyrran år, får inte glömma att gratta.........har hänt förr.  Igår var lillsyrran och Patryk här med en solros. Gulligt!!! Tack!!
Anki


Blomma vid dammen.

Är det någon som vet vad detta är för någon sorts blomma.

Stefan.

grillkväll

Söndagen 26/7

Jaha, nu sitter man här och vet inte var man ska börja någonstans. Två stora kaniner har fått gå vidare härifrån då de inte fungerade ihopa, och när två jättar slåss......jag kan vara glad att inte någon blev liggandes. Både Håkan och Bengt har stora sår som behandlas med antiseptisk salva. Det är ju inte speciellt bra med sår nu under rötmånaden. Katten Mis haltar och går för tillfället på antibiotika. Bamse föll ihop och jag trodde faktiskt att han dog, troligtvis en liten infarkt. Nu är han pigg och glad igen. Så visst vet man att man lever....

Igår hade vi lite grillning. Ronny och victoria, Liv och Lasse var här med barnen. Det var riktigt mysigt trots både regn och åska. Vi hade ändå tänkt sitta inne pga alla dessa flugor och millimetrar. De gör en fullständigt tokig.

Idag får vi väl se vad som dyker upp på agendan, kanske en tur med bilen, vem vet.....Anki

Yes im back!!!!

Torsdagen 23/7

Guud vaad jag saknat min blogg!!! Jag har aldrig uppfattat mej som en datanörd, men vilken abstinens jag haft att inte få gå in och skriva lite skit. Jag kan inte gå in på vad som har hänt för jag har ett minne som en teflonpanna och kommer inte ihåg, men det har kommit och gått lite kaniner, fler kottebebbar har kommit!!! inget vi räknat med precis men här är dom ialla fall. Idag har Marcus gjort vid sitt rum, sorterat bort allt sitt lego......8 stora lådor lego som vi ska hysa någon annanstans, på en plats vi inte har. Ett vitrinskåp kommer att eldas upp. Kottarna måste ut på blocket så är det någon som är intresserad? hör av Er.  Skönt att vara tillbaka efter nästan 14 dagars uppehåll. Kramar Anki

Dator

Hej idag är det Ankis gubbe som skriver , vår dator sluta att fungera igår, så vi får se när Ankis blogg kommer igång.
Men tappa inte sugen, hon kommer tillbaka med nya friska tag lite senare.
Stefan

Gulligt besök

Lördagen 4/7

Idag är jag verkligt invalidiserad. Jag har något så fruktansvärt ont i vänsterarm, från nacke, skuldra ända ner till handen. Har tagit Brufen, tramadol och Stefan har smörjt in med voltaren. Minsta lilla rörelse gör att jag vill skrika högt och mellan rörelserna värker det obamhärtigt. Skulle åka till Anette Köster och släppa Tanja men jag får nog ställa in idag, vågar inte köra. Jaja skit i detta, nu tar jag ett djupt andetag och går vidare.

Mina skinnys är inne på blocket, men det är bara en som har ringt. Får väl se vad som händer.

Stefan har tagit bilder på våra näckrosor, de är helt underbart vackra. Vi fick besök av en andhona och hennes småttingar som också hamnade på bilderna. Anki 
                                                                                        

Utkast: Torsdagen  2/7 ...

Torsdagen  2/7

Man kan väl inte säga annat än att vädret är det man pratar om.... Det blir inte många knop här hemma precis, inte ute ialla fall. Just nu är det skönast att vara  inne och jobba. Hundarna lider också av värmen, mest Bamse faktiskt. Han går runt och bäfftar hela tiden. Jag har till och med tagit på mej ett par shorts (stavas det så?) och mina vita ben har varit och handlat!!, men jag såg allt ett par gubbaben som var snäppet värre än mina.

Idag har jag försökt att fota mina smågrisar, de ska säljas och tänkte sätta ut dom på blocket. Det är inte lätt då de inte är stilla i fem sek. Marcus småkottar ska också snart säljas, men det dröjer ett tag till då de ska vara 8-10 veckor. Vet Ni någon som är intresserad? De är ursöta och jag tror att det är det gulligaste djuret vi haft här hemma och då har vi haft många.

Marcus har sin kompis Jonas här och de tänker sova på studsmattan i natt...vi har meddelat att vi ska titta på skräckfilm och sen låsa ytterdörren. Anki


lite ditt och datt

Onsdagen 1/7

Har inget att rapportera om så jag sätter in lite bilder på kaninerna. Den nya Bengt är på plats och trivs ypperligt tillsammans med Håkan. Tack Karin (Busebo) för Bengan, han är ursöt. Anki                                                     BengtBengt och Håkan 

RSS 2.0