julen över

28/12

Nu var alla juldagarna över, känns lite tomt. Jag har faktiskt inte haft tid att blogga nu i dagarna, tid och tid...har väl egentligen inte haft jättelust. Jag och Stefan hade en mysig julafton ensamma. Barnen var hos respektive förälder. På juldagen kom barnen hem och vi firade vår jul tillsammans med alla paket, god mat och den årliga mandelgåvan.  Martinas pojkvän Halit var också med och firade. Det har varit en lugn helg med mycket mat och mysigt prat.

Upptäckte att vår katta har ett matförråd under utemöblerna,,,,en råtta och en fågel. Undrar om hon tänker spara kadaverna till påsk. Nej hon vill bara visa vad hon kan tror jag för om inte jag kastar dom ligger dom nog där till att maskarna går i väg med dom. Äckligt!

Alla 6 kaninungarna är kvar men ännu ett marsvin har gått förlorat. Skit! Anki

besök

21/12

Idag fyller min lilla mamma år, stort grattis!!.

Nu är kaninungarna tillräckligt stora för att ta små promenader i boxarna, då börjar den jobbiga tiden då jag är rädd att de tar sig ut i kylan. De är ursöta med små öron och man har svårt att tro de kommer att bli stora jättar.

Vi har fått besök över helgdagarna, en liten sheba vid namn kallie. Hon har funnit sig tillrätta och ska vara här en vecka.

Nya bilder

19/12

Har varit ute och handlat lite julklappar men som vanligt fick jag inte ihop allt, så jag får ge mej ut igen nästa vecka. Nu har ju vintern kommit till oss och visst är det mysigt när det är så vackert. Har suttit och testat att redigera bilder så här är mina djur....igen.


Vinter i Lydestad

19/12

Gorån

16/12

Jag och Stefan har bakat gorån, jodå det har vi. Vi var bjudna till Yngve och Marianne i Åvalla för att få vara med på denna tradition. Det var kul och vi småpratade under vårt arbete. Denna tradition är något som Yngves föräldrar gjorde och sen har Yngve och Marianne tagit över och det känndes lite speciellt att få vara med.

Håller fortfarande på och lär mej kameran och i dag fick vår lilla markatta vara objektet, tror inte hon brydde sig för hon sov igenom det hela.

Anki

Det har gått troll.....

16/12

Igår förlorade jag ännu ett av mina marsvin, lilla fina Katitzi. Hon måste ha haft lunginflammation eller något liknande. Fick tid hos Vet. Viveca Ågård men hann inte dit. Hon somnade in. Det är alltså tredje marsvinet på två veckor. Smulan nyser och frustar fortfarande trots pencilin. Idag när jag gick ut för att ge lite morötter till kaninerna hittade jag Hasse utanför inhängnaden, alltså kaninjakt i detta ruskväder, inte speciellt kul!. Fick handgripligen tag i honom och jisses vad han skrek, han trodde nog att hans sista stund var kommen. Hans mor Doris går hårt åt honom, hon nyper honom så fort han kommer in så jag ger numera mat i två boxar så att de inte behöver stå bredvid varann och äta. Fick letat upp var det lilla busfröet tog sig ut och sätta för med stenbumlingar så länge. Kaninungarna har öppnat ögonen och växer bra. Eftersom jag haft en så otrolig otur med kaninungar vågar jag inte hoppas att de klarar sig.

Anki

Med kameran i högsta hugg.

14/12

Har sprungit omkring med kameran och försökt att fota, den är inte enkel precis. Har även kommit in i en kossamu period och har gjort 3 kossor i olika poser.

Mina favvoobjekt är naturligtvis mina djur, ungarna vägrar ju att ställa upp så det får bli djuren istället. Trädgården är också en favorit men är just nu inte speciell fotogenisk. Den ser med andra ord för jävlig ut.
Jävlig är också värken för tillfället, men så fort det blir lite mildare i väderleken så lindras även den.

Anki
kaninungarna i en enda högis på dammenHasse, Bengt och HåkanEn liten viloplats

Ny kamera

Jag och Stefan var idag och köpte oss vår julklapp, en ny systemkamera, så nu hoppas jag att även jag kan fotografera.

lite tråkigheter här i lydestad....Martina hittade en liten överkörd kattunge, det måste ha hänt nyligen för den var varm. Eftersom vi visste att grannarna har nappat upp en kull kattungar och att den var i den åldern så antog vi att det var deras och gick dit. Aldrig kul att berätta att deras lilla älskling är borta. Visst vet man att när man bor så nära vägen som vi gör, att det kan hända, men det är så otroligt ledsamt ändå när det händer.

Lite foton med den nya kameran.  Anki

Jag är så jävla korkad....

Fredagen 11/12

Det är inte första gången som jag går på att teckna telefonabonnemang på gatan. De lyckas alltid lura mej, nu sitter jag med tre abonnemang, och det bara för att jag har svårt att tacka nej! Jag tecknade ett ab på telenor och fick två extra telefoner och två nya abonnemang, bra! tyckte jag för då fick både Malin och Marcus varsin ny telefon. Allt var frid och fröjd ett tag men upptäckte att jag inte var nöjd med telenor av vissa anledningar jag inte går in på. Detta var förra året, nu iår står det en kille från The Phonehouse och tecknar ab för Tele2, vad gör jag......jo jag tecknar ett nytt ab, just därför att jag inte var nöjd med det förra. Nu till saken....jag kollade inte att det var 24 mån bindningstid på telenor utan glad ihågen går jag med att så fort det gamla går ut så träder det nya in. Det gamla går inte ut förrän om 12 mån och det nya träder in...ja ungefär just nu när jag sitter här. Har naturligtvis ringt och försökt att stoppa det nya men se det går inte! Varför?? jo därför att jag var så jävla korkad att jag inte kollade upp hur länge mitt gamla abonnemang var tecknat på. Det är (som killen på The Phonehouse talade om för mej) konsumentens skyldighet att kolla upp hur lång bindningstid man har tecknat. Va fan man står ju på gatan, och killarna som tecknar avtal de vet tamefaan hur man lurar såna som mej, han hade fått mej att sälja min mor om han bestämt sej för det. Jävla maffiametoder, och det talade jag om för honom också. Kan man inte hjälpas åt nu så här inför juletid? A what the heck, det drabbar ingen fattig...... Anki

....

Måndag 7/12

Nu är Håkan och Bengt kastrerade! Det gick bra så nu gäller det att ha koll på dom så att allt läker som det ska. Smulan fick lite penicilin för sin förskylning så nu ska hon också bli bra. Glömde att säga att Doris fått en ny kull.... men nu får det räcka. De verkar fina och det är två vita en svart och den sista är obestämd, förmodligen viltgrå vad jag kunde se. Jag tror att det är fyra men är inte säker. Nu är det bedtime för mej. Anki

Måndag igen

Måndagen 7/12

Ja så var det måndag igen och helgen bara försvann. Vi har haft fullbefolkat och det är lika mysigt som vanligt. Fullt i varje rum och Martina bäddade åt sig själv på soffan, så går det när man kommer hem fram på morgontimmarna och sängarna redan är upptagna av alla de slag. Lite tråkigheter har det dock varit. Tage har fått gå vidare, han var jättesjuk och det var det ända vi kunde göra för honom. Poppis, min äldsta lunkarya fick lunginflammation och dog natten till söndagen. Nessie min yngsta lunkarya har också gått bort och där vet jag inte vad som hänt. Nu har jag bara tre marsvin av pälsvarianter kvar så jag tänker plocka in dom till skinnisarna och släppa ut dom alla till våren. Ringde idag till vet. Ågård och fick tid till i kväll med mina jättehanar som ska kastreras och till lilla Smulan som andas konstigt.

Nu är min första glasyrbränning på gång så det ska bli spännande och se hur det gått, först om ett par timmar har ugnen gått ner i temp och är redo att öppnas. Anki

Ny bränning

Torsdagen 3/12

Och så var det då December och vintern har kommit, det känns i kroppen. Jag håller fortfarande på med mina stackars kaninungar. Tage har en jättesvullen mage och han gnisslade tänderna igår, inte bra för då har han ont. Hasse är pigg och på G, idag när jag kom med lammnäringen så tog han den tomma muggen i munnen och slängde iväg den. Han skuttar och gör lekförsök också så det verkar lovande med honom ialla fall.

Min första skröjbränning gick bra och nu är den andra på gång. Det är skitspännande och lite ångestfullt när man ska öppna ugnen och titta om det gått bra.

Jag ska idag till Oscarsgården med Ninni och så ska jag ta itu med lite julbestyr under kvällen. Jag producerar rätt mycket keramikfigurer så jag ska inte göra något ikväll, har redan gjort en liten elefant. Har gjort en massa smådjur för att kunna testa olika mönster och färger på dom. Då vill jag inte gärna göra stora grejer utan det blir lagom med lite mindre saker för det tar tiiiid att måla med bootz, och ska man då ha mönster är det extra pilligt. Jag har en stor hund i ugnen som jag tänkte göra antingen fläckig eller zebrarandig, man kan ju göra lite roliga mönster med olika färger. Blir det skit så blir det..... Anki

RSS 2.0