14 år

Måndagen 31/8

Idag fyller Marcus 14 år, vet inte var dessa år blivit av för fy vad fort dom gått. Jag och Malin sjöng vackert för honom kl halv sju i morse. I år var det lätt att hitta present. Han har bara önskat sig pengar. Det blir väl så när de inte leker med saker längre. Han fick allt ihop lite.

Grattis Grynet!!!


Hemma igen

Therese i sina 100 år gamla träkängorSöndagen 30/8

Ja, nu är man hemma igen, det var verkligen en minisemester. Vi har haft det jätteskönt, varit kulturella, ätit och druckit gott. Att åka till Husaby är precis vad vi vill göra, träffa Echset, Therese och Nicklas med familj. Härligt!!
Vi rekommenderar verkligen Echsets B&B.

Vi har som sagt varit kulturella och besökt Läckö Slott, gick på guidad vandring inne i slottet och gått runt där ute. Det ligger vid Vänern och har en fantastisk utsikt. Vi var också i Husaby kyrka som är Sveriges äldsta kyrka och vid Sigbrittkällan, där Olof Skötkonung döptes för 1000 år sedan. Vi blev allt lite lyriska när vi tänkte på alla som trampatspåren där vi går idag....1000 år tidigare.                                                                              Echset i sitt cafeEchsetPetronellaNicklasZSå här fint bor man på B&Butsikt från fönstretDenna brudklänning har Therese gjortDenna ljuskrona är helt otroligt fantastiskVacker ljusstakeläckö slottSkithusetKlart man måste hälsa på fårenLäckö kyrkkapellHusaby kyrkaHusaby kyrkaTänk så mycket fötter här har passeratSigbrittkällan

Mini semester

Torsdagen 27/8

Idag blir en förberedande dag, Jag och Stefan åker på en liten tripp till Husaby. Vi sticker i morgon efter lunch och lämnar de stackars barnen ensamma. Så idag ska här planeras för inköp, se till att alla djuren har foder hemma, tvätta upp kläder för nästa vecka, städa för man vill ju att här är snyggt när man åker. Det ska skrivas lappar på vad djuren äter, hur mycket osv. Det är alltså inte bara att packa sitt eget och åka iväg. Nu tycker ungarna att det är skönt att vi åker, Martina kommer för att ta hand om djur och hus. Malin kommer också och så Marcus som får vara mannen i huset. Vet att Martina bjudit hit lite kompisar för övernattning på Lördag, så visst tycker dom det ska bli mysigt.

Detta är vår resa tillsammans och vi kommer att njuta i fulla drag,  vi kan inte åka iväg utan att lämna någon hemma som kan ta hand om alla djuren, nu har vi valt att ha det så här och trivs med detta, visst det finns en som tycker att vi är egoistiska som inte tar barnen med oss, men de är inga småungar och klarar detta faktum. När vi rest tidigare med ungarna har vi fått ha folk som bor här, samtidigt som vi utportionerat hundarna, Tanja lämnar man inte till vem som helst, de andra är mer lätthanterliga. Min syster Mia och Patryk bodde här en helg och då hade vi hundar, höns, fiskar, marsvin och kaniner. När vi hade åkt ringde Mia och undrade om katterna inte skulle ha mat, då hade jag glömt att informera om katterna.....förresten är detta den enda gången tuppen blev mordhotad. Mia såg fram emot en skön sovmorgon....då satte den förbannade tuppen igång halv fem, då var hon inte glad. Anki

trädgårdsarbete

Onsdagen 26/8

Lilla mor är uppe med tuppen, det ska gudarna veta. Hon väckte mej tidigt, tidigt....tyckte,  jamän dan går ju och vi har mycket att göra, jag drog täcket över huvudet för helt plötsligt var man tonåring igen och bodde hemma. Jag kom upp och fick hämtat tidning och mitt dagliga morgonkaffe. Kl 09:00 satt man ute på bänken med vidöppna ögon och undrade liksom att "va fan hände???"  Vi satte igång och halv elva hade vi gjort allt vi skulle. Vi är duktiga, mamma och jag.

Nu ska jag titta på True blood, jag älskar vampyr serier/filmer

Anki

på rymmen...

Tisdagen 25/8

Tog och åkte för byta Marcus nyinköpta skor, de hade lossnat i framsulan. Mannen i affären gick med på att byta denna gång men ansåg nog att grabben skulle sköta dom bättre....vi köpte dom i Onsdags och de har stått på hyllan i två dar. Fick dem bytta ialla fall, Marcus fick information hur man tar på och av ett par skor, bara för att dom ska hålla bättre.
Hämtade mina två par MBT skor och jag är jättenöjd, de är alldeles underbara.


När jag tidigare i dag varit ute måste jag ha missat att stänga dörrarna.....jag pratade i telefon med Susann, Martina och Stefan, gick även in på datan,,,,tyckte att det luktade väldig mycket våt hund, vänder mej om och hittar Tanja alldeles svart liggandes i soffan. Hon har rymt, varit i bäcken, sprungit i lera och till sist  hittat tillbaka till vår soffa.........

Hämtade lilla Mamma, och vi har njutit av varandras sällskap. Imorgon ska vi jobba i trädgården och åka iväg till Billesholm. (vad gör man i Billesholm?) jo man bytar pedaler på cycklar..(Marcus)

Stefan han gjort ett par nya marchallhållare, de blev skitfina och vi kommer att njuta av dom i höst och vinter kan Ni tro. Anki
Tanja i soffan alldeles svartljus hållare

Utkast: Måndag 24/8 ...

Måndag 24/8

Ja, då har man varit hos tandläkaren, INGA hål, yes. Tycker det var billigt....bilder, tandsten, undersökning, borttagning av sten och sist men inte minst putsning, allt detta för 600 spänn, det tycker jag är skitbilligt. När man dessutom är kariesfri känns ju allt bara toppen.

Jag och Stefan åkte till hyllinge för att handla mat, och vi tog en titt på Intersport, jag måste ha nya skor och har inte fått tummarna loss från den berömda. Vill ju ha MBT skor, men tycker dom är dyra. Visserligen är dom det bästa jag haft någonsin, vi hittade faktiskt dessa skor på Intersport. Dom har bara fått sälja dom i en vecka, Stefan nämde för mej att jag borde ha två par, då slängde jag ur mej att kan jag få rabatt om jag köper två par???(detta lite på skoj) men jag fick 10% avdrag. så imorgon ska jag hämta två par MBT-skor. Jag tycker fortfarande det är för dyrt men för att kunna gå utan smärta får man lossa på plånboken.

Har upptäckt att en kotte har ett sår på tassen som måste plåstras om. tur att dom är vana vid behandling annars hade det inte varit mycket mer än taggar att undersöka....Anki 

Flytt

Söndagen 23/8

Helgen har försvunnit med stormsteg. Marcus tog med ett par kompisar  hem till sin pappa i Helsingborg....i går ringde dom och ville sova på vår studsmatta!!!! de hade inget att göra i stan. Jag nekade faktiskt detta och de åkte till Kim i Mörarp istället. konstigt att tre tonåringar inte kan hitta på något i Helsingborg... Martina har varit hemma i helgen och Halit har också varit här. Stefan har jobbat hela dagarna med att riva lekstugan/marsvinshuset, en 18-årig era går i graven.

De två sista skinnyhonorna har flyttat till en mycket trevlig familj i Kävlinge. Detta känns verkligen skönt för hela familjen var förälskade i dessa två honor. De får det jättebra, det är jag säker på.

En familj i Eskilstuna har bokat en liten honkotte. Det känns också skitbra, har pratat med dom och de har läst på om just detta djur. Det verkar som om jag kanske får sålt kottarna i alla fall....

Båda mina föräldrar har varit här med sina respektive idag. Pappa och Gunilla hjälpte mej in med alla keramikfigurer i jordkällaren. Mamma ska jag hämta på Tisdag, vi ska hösta, drick vin och mysa, vi två.(jag längtar). Både Pappa och Mamma tycker att jag svär alldeles för mycket... men jag är 43år och känner att det inte gör så mycket. Jag märker att jag svär i skrift också. men, men..vad gör väl det. I morgon ska jag till tandläkaren och jag är lika nervös som vanligt. Jag gillar min tandläkare men inte när jag ska betala, dessutom har jag tappat stenen jag har i en framtand och måste slipa ner resterna efter denna. Kommer nog inte att sätta in en ny, tror att det blir för dyrt och det beror på hur många hål jag har som måste fixas, och hål.........det har jag alltid. Anki

 Detta är den tös som ska flytta till Eskilstuna

sensommarvärme

Torsdagen 20/8

Nu har allvaret satt igång för Marcus. Jag var lite orolig för hur morgonen skulle se ut eftersom han suttit uppe halva nätterna och sovit halva dagarna, men när jag gick upp kvart i sju så satt han färdigklädd med frukosten klar!!! - Är du trött så gå och lägg dej igen, jag tycker det är rätt skönt att vara ensam på morgonen. YES!!

Har precis kommit in från att kratta upp fallfrukt i 25 gradig värme, otroligt vad värme och dålig kondis kan göra med en. Det tråkiga är att imorgon ligger det lika mycket under träden. Förr när vi hade dussinet höns,åt dom upp frukten och det hönsen inte tog åt fasanerna upp. Visserligen är Victorias höns här men dom fyra hönsen gör ingen större skillnad.

I eftermiddag kommer lille Ludvig, storasyster Hanna ska rida. Då ska här hoppas "mussematta". Anki

Mitt i natta...

klockan är 01.32

Jag har en så in i helvetes värk, så här sitter man och väntar på att tabletterna ska verka. Försöker att viska med tangenterna så att inte Stefan vaknar. Hade jag inte varit så sur och tvär kunde jag ju berättat en rolig historia men har tyvärr inga på lager just nu. Ibland undrar jag faktiskt om jag varit fan själv i ett tidigare liv, ja eftersom jag (när jag tycker riktigt, riktigt synd om mej själv) har blivit belagd med straffvärk i detta liv. ja, ja........................nu gör vi ett nytt försök, godnatt.

Anki

Länge sedan...

Tisdagen 18/8

Det känns som det var ett tag sen sist. Vi var ju på kräftskiva och hade det urmysigt. De hade gjort det så fint med tält och musik och mycket gott på bordet.  I Söndags var jag och hämtade upp storsyrran och Robert. Vi fick snackat av oss och vi hann med en tur på Ikea för ljusinköp, fick med en matta också. Marcus följde med dom hem och jag och Stefan tog faktiskt och hyrde en film. Electric Mist med Tommy Lee Jones. Den var bra.

Nu har vårt krig mot skarven startat. Vi vet inte hur mycket fisk den har glupskat isig. För två veckor sedan undrade grannen om vi blivit av med några fiskar...säkert sa Stefan..Skarven har varit här. Andreas undrade därför att det suttit just en skarv som hade problem med att svälja en firre. Skarven blev störd och lyfte men flög rätt in i deras hundgård. Slaffs, så var där ingen skarv mer. En SKITFÅGEL mindre. Nu ska den skarv som är här nu också gå detta öde tillmötes....

Kommer att sänka priset på kottarna. Det är ingen som är intresserad av dessa små gullegrisar. Synd... jag tycker de är bedårande. Lätta att sköta är dom också.

Pappa var här och hjälpte till med all fallfrukt som måste upp från marken. Tack pappa!

Annars har inget speciellt hänt.  Anki 

värk, värk, värk

Lördagen 15/8

Har inte sovit ordentligt på två nätter, jag har en så in i helvetes värk i höfterna. Det var meningen att jag och mamma skulle åka och hälsa på familjen i Karlstad på måndag. Vi har fått avboka för att jag inte klarar bilresan. Jag såg verkligen fram emot att få åka, har inte varit där på 19 år. Tur att Karlstadsborna kommer hit med jämna mellanrum så vi får träffas. Jag känner mej som en svikare, jag lär mej aldrig, jag lovar men kan inte fullfölja.....

Ikväll ska vi på kräftskiva! underbart. Det är Ronny och Victoria som bjuder, då är det ju krypavstånd... 

Min älskade lillis ska åka på semester på måndag, så jag ska ringa och önska henne en trevlig resa, tyvärr är det som vanligt, kommer inte ihåg VAR resans destination är. Vår mamma reser mycket och det är likadant där, vet inte var hon är. Sist hon var utomlands visste grannen Victoria var hon var, men inte jag....Anki

Tack!!

Tack alla Ni gulliga som tar Er tid att skriva på min blogg. Även om jag inte går in och skriver tillbaka är det jättemysigt att Ni visar att Ni läser min blogg. det betyder väldigt mycket. Tack även för gratulationer till var bröllopsdag.

Stora kramar till Er alla

Anki

Hösten här????

Torsdagen 13/8

Nu är det snart slut på sommarlovet! det har gått så fort. Själv tycker jag det är lite sorgligt att sommaren snart ändar mot sitt slut och att hösten närmar sig, visst kan både September och Oktober vara vackert och jag gillar höstfärgerna, men jag vill ha mer sol och värme. Nu när skolorna börjar och semestrarna är slut blir allt som vanligt igen. Något possitivt är ju att keramiken startar, I höst tänker jag bara göra småsaker som är lättsålda och inte så dyra. Det blir mycket till trädgården.  

Igår va jag, Stefan och Malin på väla för att "titta"  Stefan kom hem med 4 par jeans för ca 500:- Malin fick ett par och Marcus fick ett par han också. Jag hade fått med mej en lapp på vilka skivor med Disturbed han ville ha och skickade med pengar till en av dom. Jag sköpte två skivor och han blev skitglad!! då är det kul att köpa. Själv handlade jag inget. Senare på dagen åkte vi till Råå småbåtshamn och gick. Martina var och hämtade bil och hundar för att gå i skogen med Frida och Lipton, det var välbehövligt.

Malin har åkt hem till Klippan och vi fortsatte till Ängelholms flygmuseeum, Marcus önskan.

Har haft visning av kottar idag för en familj i Mörarp. Vi får väl se om de vill ha lille Hebbe eller inte. Anki

Bröllopsdag

Tisdagen 11/8

Idag firar vi vår andra bröllopsdag, så vi hade beställt bord på Oscarsgården. Har precis kommit därifrån och jag måste säga...guud vaa gott de va´. Rekommenderar skarp att beställa bord. Tror att det är svårt att få bord utan att boka. Passade på att pussa på Ossie, en ovtjarka, gullig kille.

Den dagen för två år sedan gifte vi oss i hemlighet. När vi i tidigt skede berättade det för barnen, som skulle vara vittnen, sa vi att det är jättehemligt och att dom inte fick berätta det för någon, absolut inte för någon. Då frågade Marcus om Stefan visste....

Vi bjöd in alla för att "fira" Stefan, det skulle grillas sa vi, kan tala om att de blev glatt överraskade när vi visade våra ringar. Ett roligt minne.

anki

Födelsedagsfest

Måndagen 10/8

Min älskade man fyller år!!! 48 år ung.  Nu är det så att Stefan alltid går upp flera timmar före oss andra, han fick lova att stanna i sängen till halv 7. Vi andra gick upp kl 6, kokade kaffe och gick med våra små presenter för att väcka honom. Vi fick börja att sjunga i trappan så att han fick en chans att skyla sig innan vi störtade in. Han blev glad och öppnade sina paket efter alla konstens regler. När vi väl fått upp honom gick vi andra och la oss igen....skönt att sova länge, länge...

Stefan har bakat både igår och under hela dagen. Han testade olika pajer med frukt, fy faan va goda dom var och de uppskattades verkligen ska jag säga, han kan han. Det enda smolket var faktiskt att Smulan blev getingstungen, alla mina hundar hugger efter flugor och denna gång gick det illa. Hon har svullnat upp och mår lite dåligt. Vi håller ett vakandes öga på henne. Anki
Brita och LennartGunilla, Roger och AnnikaPappaDan, Anneli och lille ChilliMarianneRonnyMalin och födelsedagsgrisenMalin och ChilliMartina och LudvigVictoria, Hanna och linslusenSyskonen Ahlstrandmor och dotterStackars smulan med svullen läpp

....

Lördagen 8/8

Smulan har hållt mej vaken halva natten....hon tiggde bland gästerna igår och det är nog ingen som kan motstå denna lilla varelse......hon har spytt, och spytt och spytt.. ner allting, dvs mina sängkläder.  Framemot småtimmarna somnade hon, ungefär samtidigt som hönsen började kackla. Alltså  en underbar natt!! NOT.
Pappa och Gunilla har varit här och "lånat" trädgården idag. De hade bullar med sig så att man fick lite frukost.

 Igår när jag och Stefan var i affären så köpte jag färg till håret. Lite ljusare än mitt eget, tyckte jag ialla fall. Har varit tråkig i håret länge och ville dölja de grå tinningarnas charm. Vafaan!!! jag blev ju mörk. Så framöver får jag väl en chock varje gång jag glor mej i spegeln.
 Ska snart gå och knyta mej med Åke Edwardsson, men först måste jag se hur det går för Sly Stallone i Daylight, just nu försöker han att rädda stackars George från att drunkna.....det gick inte och stackars George drunknade......jaja, bara Stallone klarar sig. Godnatt. Anki

På grönbete

Fredagen 7/6

Idag passade jag på att sola min bleka lekamen, men fick ta och dölja en del av kroppen för att inte fåglarna skulle bländas. Jag såg framför mej hur skatorna flög omkring och skrek " my eyes...my eyes, tänkte att göra dem denna lilla tjänst.
 
Kaninerna har fått komma ut på grönbete. Gjorde vid hundhagen och släppte ut de små ninorna där. Ni kan tro att de gillade detta., gräset ÄR grönare på andra sidan stängslet....

Martina är hemma över natten och med sig hade hon sina kompisar Jonna, Abbe och Rita. Det är alltid lika kul att få vara med. Vi har grillat och pratat, skitmysigt.
 
Lillsyrran ringde och undrade om det egentligen inte varit det där slaget med golfklubban i huvudet som gjort att hon är så knäpp. Ja...vad svarar man på det? förmodligen.  Anki                                                                                        

Minigolf

Torsdagen 6/8

Tog tag i marsvinshuset och fick det rengjort. Jag mår inte super men det går. Oroar mej lite över allt. Tar nya tag och får inte gräma mej för mycket, man bara blir gammal i förtid.

Vi åkte tillsammans med Ronny och Victoria till Hillesgården. Vilken värme!! Det stod rent still men vi tog en runda minigolf. Ska sägas att jag inte spelat minigolf på 30 år, minst. Har ett hemskt minne av att jag slog min lillasyster i huvudet när hon mitt i min sving sprang över banan. Tur var att hon hade en tjock mössa som stoppade upp lite. Hon var väl en två, tre år och jag mådde skitdåligt. Har hatat bangolf sen dess, men idag var det riktigt kul. Anki
Örtagården i Hilleshög 

utflykt

Onsdagen 5/8

Idag tyckte Stefan att vi skulle åka till Jakriborg. Marcus ville inte först åka med men lite övertalning fick honom att ändra sig. Vi gick en liten fotorunda, både Malin och Marcus fotade hejvillt. Sen tog vi en liten fika. Vi hittade en gränd som hette Vanjas gränd, det måste berättas för Vanja. Marcus tyckte att det var tur att han följde med. När vi kom hem tog vi tag i hans rum, kottarna fick flytta in i sitt nya bo och rummets alla hörn kunde skrubbas. Skönt att vi äntligen har fått upp dem från golvet. Stefan vill sätta in konstgräs och göra en utgång till golvet. Utgången till golvet...OK, konstgräs...NEJ. dom är ju inte rumsrena och fy vad det skulle lukta, tanken är dock mycket god. Martina. Kim och Sandra har varit här och ätit pizza. Känns konstigt att min egen dotter bara kommer och hälsar på. Då jag tycker att jag inget annat gör än äter blev en cyckeltur tillsammans med Marcus kvällens avslutning...6 km tycker jag inte är dåligt för en som inte cycklat på 8 år.
Kan jag röra mej i morgon är det inte dåligt får jag säga. Anki
Vanjas grändvanjas grändkärringen själv


Kycklingjakt

Tisdagen 4/8

Igår var det inget nådigt väder i Mörarp inte, fy vad det åskade. Inte trevligt men vi hade faktiskt kycklingjakt. Victorias höna har legat och värp fram en hel hög med gula små dunbollar under en rotvält på vår tomt. Victoria tog hela familjen på jakt och Ronny fick lätt tag på de små. Hönan blev lite orolig men Marcus "vallade" in henne på rätt tomt och nu är de tillsammans igen.

Stefan blev genom idogt arbete klar med buren till kottarna. De har till och med trappor med halkskydd och som samtidigt slipar ner klorna. Trapporna fick gångjärn så att de kan fällas upp vid rengöring. Buren är större än vad bilderna visar och kottarna kommer att minska i antal och plockas ut regelbundet för extra motion. Buren är en nödvändighet för att kunna hålla rent på golvet. Nu gäller det att introducera buren för invånarna också. Den har lackats och i morgon kommer de att få sin bur. Spännande.....fortsättning följer....Anki

lite tips...

Söndagen 2/8

Stefan har två veckors semester, med början i morgon. Skönt, hoppas vi får någorlunda väder så att man kan hitta på något. Idag när Marcus var på bio åkte jag och Stefan till Sofiero och tog en glass, sedan åkte vi till Råå och Lasse rökare. Köpte varsin makrillfilé och intog den med fingrarna vid småbåtshamnen, urgott!! Väl hemma tog jag Tanja på en runda då hon fick springa lös. Igår tog Martina och Halit  henne på en runda, då stack hon och dök upp efter ett tag och var alldeles brun av sörja. jäkla hundskrälle!!! Idag skötte hon sig i alla fall exemplariskt. (tur för henne).

Nu när vi har semester, brukar vi åka ut och jag har några tips på trevliga ställen. Hillesgården- är en väldigt trevlig upplevelse. Där finns både minigolf och djur, fika och spa. Hillesgården ligger naturskönt nedanför Hallandsåsens sydligaste sluttning några kilometer utanför Ö. Ljungby i nordvästra Skåne.

Sen har vi Jakriborg, utanför Lund. En egen liten stad. Där finns också fikaställen.                                  jakriborg  Anki

inget blir som man tänkt

Lördagen 1/8

Idag lånade Martina bilen och körde själv för första gången. Vilken frihet det måste vara, att inte ha någon brevid som tjatar och tycker till om allting.
 Som jag sagt tidigare hade jag inget foder till mina djur och jag tyckte att lille Bengt gått ner i vikt. Ringde till Karin på Busebo och som vanligt hjälpte hon mej med foder. Hädanefter kommer jag att ha två olika sorters foder så att man inte står utan. Man kan ju som jag sagt tidigare, inte byta foder så där tvärt. Det klara inte deras små magar. Fick även ett mail från Ewa, hon som skulle ha en av mina skinnytöser. Hon hade ångrat sig och kommer alltså inte. Hon ska vara tacksam att jag inte nekat någon annan, för då hade jag exploderat. Jag kommer inte att ta några kullar mer,  hon är fjärde människan som först har velat ha och sedan inte hört av sig. Det är skittråkigt. 
 Ikväll har vi varit och grillat hos Ronny och Victoria. Ungarna badade och hade kul. Dom är 14, 8 och 2 och har kul tillsammans. Inga sura miner där inte. Ronny kastade i Marcus med kläderna på och Marcus slängde i Hanna.  Anki

RSS 2.0