Bättre

Fredagen 30/10

Mamma är som tur är på G, fortfarande högt blodtryck som måste tas omhand. Förhoppningsvis kommer hon hem redan idag, men vi får se. Nu måste hon ta det lugnt och faktiskt tacka nej till olika inbjudningar. Hon har på nästan tre månader inte haft en dag utan att den varit inbokad med något. Nej nu är det lugn och ro ett tag. Nu känner jag morsan och hon kommer kanske att avboka en eller två grejer. Vi har redan fått förmaningen att -jag får inte mesas med!

Här hemma är det som vanligt. Ha mamma ringde precis och jag ska hämta henne idag. Hon kommer att vara hos mej i helgen så att hon får vila. Mysigt att få rå om henne litegrann.

Anki

Tråkigt besked

Tisdagen 27/10

Idag fick jag det hemska beskedet att vår älskade lilla mamma fått en stroke. Gud vad tankarna far i huvudet, och jag vet inte hur man tackla detta, nu är mamma vid god vigör och har inga synliga men, men det är fruktansvärt vad rädd jag blev. Nu håller vi tummarna  och att hon repar sig. Vi har varit och träffat henne och lämnat av lite grejer och det känns skönt att hon har humorn ibehåll men det är klart att det finns ångest och rädsla. Vet inte vad jag gör om jag inte får ha min mamma lika frisk och glad som hon alltid är. Jag älskar henne något så otroligt mycket. Vi håller tummarna och jag tackar Uffe för att han alltid tar de här jobbiga samtalen. Tack Uffe för att du ringde.

Inte nog med detta, jag glömde min lillasysters födelsedag i går......inte första gången ska jag säga, en gång ringde jag och pratade med pappa, vi pratade och pratade, tillslut frågade han om det inte var något jag ville säga honom? Neej, vad då. Snacka dej ur det om du kan! Anki

bilder på smycken

Söndagen 25/10

Idag ville jag inte gå ut till kaninerna, och mycket riktigt ännu en kaninunge var borta. Stefan och jag gick ut för att ändra bland boxarna, detta för att kunna stänga in dom under natten. De ungar som är kvar är orädda och får jag bara behålla dessa kan de bli riktigt tama, men det ser dåligt ut. Väckte Marcus och Jonas, det var dax att åka till väla och klippa håret. Den grabben har en kaluffs som ingen annan. Fick handlat lite kläder till honom också.

När jag senare skulle kolla dom två kvarvarande ungar hittade jag tre!! Vet inte var den lille parveln gömt sig för jag har verkligen letat. Det jag kan tänka mej är att den gömt sig i en stor grotta mitt ute i hagen. Har även letat där men når inte ända in. Nu är de ialla fall inlåsta så nu kaaan det inte hända något. De är helt underbara.  Anki


kusinträff

Lördagen 24/10

Igår var alla barnbarnen och åt middag hos Mormor. De tyckte det var mysigt och blev bjudna på kalkon. Kul att faktiskt alla 6 barnbarnen kunde. Min son är den yngste med sina 14 år och min dotter är den äldsta med sina 21 år. Senare kom Martina hem och vi fick ett mor och dotter snack. Det har jag saknat.

Idag har jag varit hundfri, ja nästan för Martina tog med sig Bamse, Tanja och min Bil till Malmö för en heldag i djurens tecken. Hon skulle träffa kompisarna från Svalöv och de har hundar allihopa så mina får verkligen en heldag hemmifrån.  Smulan stannade hemma, tur det för hon hade ett mega Ip-anfall och mådde inte alls bra. När jag gick ut min morgonrunda till marsvin och kaniner upptäcktes att ännu en kaninunge är borta. Hoppas jag får behålla någon. När jag letade efter den försvunna hörde jag ett väldigt liv inne i foderboden, det var en STOR råtta som rumstrerade inne i en tom foderpåse. Jag gav hela påsen till Stefan som slog ihjäl den. Sedan fick jag lite besök utav grannens hund, en vaktelspaniel som stod och nosade i vår kompost. Fick koppel runt halsen på henne och prommenerade in med henne igen. Det var en kelen liten tik. I min lilla "keramikverkstad" gjorde jag idag en draklykta. Har gjort lite drakljustakar också. Jag kan inte beskriva känslan att få skulptera på hemmaplan!! Helt jävla fucking underbart. Nu sitter jag och avnjuter ett glas vin och barnen, faktiskt Stefan också, sitter och tittar på The Transformer 3. Marcus kompis Jonas är här, jag tycker det är trevligt med lite ungdommar här hemma. Jag nekar aldrig att kompisar sover över då det är viktigt med vänner. Har hänt att Martinas rum varit fullt av både töser och pågar som sover på härsan och tvärsan. Viktigt att ha ett öppet hem. Anki.                                                                                                                                      smulan på GAlien med tänderna på torkkan Ni fatta att jag älskar denna fula hund

....

Onsdagen 21/10

Märks att det börjar bli kallt, värken är mer påtaglig om nätterna. Strunta i det kan i bland vara svårt då jag vaknar av den. Gick upp tidigt i dag då Karin skulle komma och titta på de små kaninerna. Vi fick snackat lite över en kopp kaffe, efter ett tag fick vi sällskap av Vanja, eventuellt vill hon ha en av kaninerna. Karin lämnade av hundfoder från Nordic och jag ska testa det istället, har förtillfället Bravos färskfoder. När jag blev ensam igen gjorde jag färdigt mina hästskulpturer och började på en ny. Måste nog sätta klockan annars är det lätt att jag sitter för länge och det klarar inte kroppen, men det är så lätt att bli sittandes för att det är så kul och rogivande.

Tanja gjorde en rymningsattack, när jag var på väg att ta av henne kopplet vände hon och rusade iväg. såg henne på en av ängarna och gick för att möta upp på andra sidan. Hon kom och mötte mej glad i hågen. Hade jag vetat att hon bara gick sin runda hade jag låtit henne hållas för det är ingen granne som direkt kan må dåligt av att hon promenerar förbi, men den tösen jagar och hälsar mer än gärna på allt och alla så det går ju tyvärr inte. Det är länge sen hon stack så jag får vara glad att hon kom tillbaka så fort. Den tösen, den tösen.

Anki

och så var dom bara fyra

Tisdagen 20/10

I morse när jag skulle fodra kaninerna hittade jag inte de små ninerna´, de hade skuttat ut och satt nedanför trappan till ingången. Tyvärr var det bara fyra småninor kvar, har letat och letat men inte funnit den femte. Hoppas nu inte att de försvinner en efter en..... I morgon kommer Karin från Busebo och ska titta på de små. Kanske kan vi kolla könen då med, alltid lättare när man är två.

Idag började jag att skulptera på hemmaplan, gud vad tiden rinner iväg och det känns underbart att sitta hemma och bara skapa. När jag väl börjar går det undan....när jag sitter där med lera på händerna ringer min lillsyrra, hon kommer till mej ett par dagar i November, vad jag längtar dit, då ska vi bara umgås och mysa.

Pappa och gunilla var här idag och fick sig en liten kaffetår.

Anki


höstbilder

söndagen 18/10

Imorse när jag tänkte att hundarna skulle ut i hundgården för att jag skulle få läsa och dricka kaffe i fred, sket det sig. Hela hundgården var full av Victorias höns och jag är glad att jag såg dom för de gick bakom hundhuset. Så för att rädda hönsen fick jag ta in odågorna istället. Stefan höststädar lite runt om på tomten, plockar in spannar, sågar de sista trädbitarna och samlar in lite grenar och dyl. Vi ska försöka ta det sista ogräset och hoppas att det underlättar fram på våren. Just nu håller Stefan på med helt underbara silversmycken, de måste bara ses!

Lite bilder som visar att även hösten kan vara vacker. Anki
mina söta kaninerFiffi vid gått mod

inte bara att....

Lördagen 17/10

Igår fredag var Stefan ledig och vi åkte ner till Tomelilla och köpte lera, lite verktyg och glasyr. Vi diskuterade lite kring min ugn och fick mycket råd och tips. Det är nästan att man drar öronen åt sig, det är ju inte att bara sätta igång ugnen, den måste kalibreras och testas och kanske kalibreras igen. Det kommer att ta ett tag innan man känner sin ugn och har jag otur kan grejerna i ugnen gå åt pipan. Ugnen kommer i nästa vecka och just nu gör jag iordning där jag kommer att sitta innan det blir klart i min egen lilla verkstad. och eftermiddagen var vi inne hos Victoria och Ronny, vi beställde pizza med ytterligare ett par grannar och det var riktigt mysigt.

Idag blev det Ikea, köpte två mattor till köket 99.-/st. skitbilligt och de är lätta att tvätta med. En ny kudde till Stefan fick också följa med hem. När vi kom hem var tanken att jag skulle göra vid hos kottarna och då även Marcus rum. Tyckte det var konstigt att de inte ätit upp maten  jag lagt ut till dom, blev orolig och fick fram Fiffi, hon var på väg in i vinterdvala!! detta klarar inte tamigelkottar av och jag blev skitskraj. Hon var dödligt kall och rörde sig väldigt sakta, den andra argbiggan fräste som vanligt och verkade ok. Jag har missat att kolla temeraturen hos dem och det har varit för kallt. Dör hon är det på grund av min slarvighet och det känns inte kul. In med Fiffi under tröjan med extra handduk. extra elementet kom på i all hast. Jag la in henne vid elementet och hoppades på det bästa. Vi tog en tur till Trästället och när vi kom hem var hon varm och tempen i buren ligger på 23, faran är inte över då deras ämnesomsättning kan rubbas vid dvala och då kvittar det hur mycket de äter de blir bara mindre och mindre, så hädanefter kommer jag ha stenkoll på kottarna, där ser man hur det går när man har för mycket djur att hålla reda på. Anki

.....

Tisdagen 13/10

7 marsvin mindre!! det känns bra, nu är det bara 5 töser kvar i uteflocken, mindre päls och faktiskt blir det ju inte lika smutsigt och behöver inte göras rent lika ofta. De 5 kaninungarna är skitfina och växer bra, jag har aldrig klarat mer än en unge av den belgiska rasen så det ska bli spännande. Doris verkar vara en bra mamma trots att det är hennes första kull. Lite orolig är jag allt ty det blir kallare ute och det händer att ungarna suger sig fast i spenarna och råkar följa med ut och då fryser de snabbt ihjäl. Det är nackdelen med att ha "fria" kaniner.

Nu är det gjort!! Ugnen är beställd. SPÄNNANDE...

Hostan som inte ville ge med sig.....nej det är en fruktansvärt envis hosta, jag hålls vaken och Stefan har börjat märka av den han med, han som sover sig egenom allt har vaknat flera gånger. Jag hostar så att inälvorna är på väg ut. Den ger väl upp så småningom. Idag är det utvecklingssamtal och Marcus fick sina omdömmen igår. Just nu är han inne i en jobbig period, tonåring med koncentrationsproblem. Han håller inte dagen ut. Vi får väl se vad de säger. Go är han ialla fall och alla säger att han är en trevlig kille, visserligen får man varken gymnasieplats eller jobb bara för att man är trevlig men det är dock ett plus. Konstigt för min mamma fick höra samma omdömme om mej, att jamän hon är ju så trevlig, god och glad,,,, Ja sa  mamma, men det kan hon inte leva på.

Anki

födelsedag och kaninungar

Söndagen  11/10

Fredagen var städdagen innan gästerna, Stefan bakade 5! olika frukt och bärpajer + en chokladtårta. Stackaren stod i köket hela kvällen.

Lördagen började naturligtvis med sång för födelsedagsgrisen, det kvittar hur gamla dom blir, en sång på morgonen hör till och Malin blir 19. Förberedelse och dukning hörde till schemat och när jag gick ut för att bereda plats i hundgården för hundarna (kaninerna går där ibland och betar av gräset) kollade jag jättarnas bo vilket resulterade i att jag hittade 5 (tror jag) stora fina ungar i ett bo. De var inte nyfödda utan är säkert iallafall en vecka gamla. En vit bland de andra grå. Kul.
Eftermiddagen och kvällen blev en skön och lugn tillställning, vi var trots allt ett par stycken och det åts, pratades och jag tycker det var en mysdag. Enda smolket var att Martina hamnade i Perstorp stället för Mörarp så hon var urförbannad. Hon frågade 2!! personer på skånetrafiken om vilket tåg som stannade i Mörarp. På tåget tog konduktören biljetten och fick frågan, går detta till Mörarp, Jadå blev svaret. När tösen hamnade i Klippan frågade hon - Skulle inte detta tåg stanna i Mörarp!!! Nävisst nä, det gjorde det inte. Du får hoppa av och åka tillbaka....., tur att det inte var ett bröllop eller begravning hon skulle till. Jag fick tillslut hämta henne i Bjuv.

Idag ska Lena Möller komma och plocka lite marsvin, jag tänker bara behålla 5 långhårsmarsvin, alltså ska 7 lämnas bort. 10 marsvin är lagom tycker jag. De ska ju dock skötas och kammas så det blir bara favvisarna som får stanna. Anki

Kossa Mu på rymmen....

Onsdagen 7/10

Jag somnade inte förrän efter halv 6 i morse så man var lite groggy på förmiddagen, men jag tog en runda ut på Plantagen i Gantofta för lite shopping ändå. Fick med mej lite fina krukväxter hem, jag har inga gröna fingrar men gör mina tappra försök till lite grön fägring härhemma. Tog en välbehövd lur, somnade som en klubbad oxe.

Igår tog jag en runda i pålsjöskog med Tanja och Mamma och kände att en liten runda idag med är inte så dumt, ringde till min allra bästaste kompis Ninni, hon var med på noterna och en tur i Ödåkra blev vårt gemensamma resultat. På väg dit precis vid Rosendal, gick en ensam stackars kossa på en nysådd åker, hon var av med sina kosskompisar. Jag stannade och satte på varningsblinkers då hon var nära vägen. Martina har jobbat på Rosendal så jag ringde henne och sa att en av hennes älskade kossor var på rymmen. Hon skickade sms till dom och kossa Mu galopperade i väg åt rätt håll så jag hoppas att hon kom tillrätta.

Malin fyller år till helgen så jag måste städa tills dess, egentligen helt onödigt eftersom Tanja fäller fruktansvärt och ingen dammsugning i världen hjälper. Vi får säga till gästerna att komma i arbetskläder och och ha hårbortagningsborstarna i högsta hugg. Anki 

Mysig helg

Måndagen 5/10

Vilken mysig helg det varit. Martina hämtades upp och vi åkte till innerstan och Len hud, jag visste inte att vi skulle bege oss in till just stan och hade inte bytat om utan gick som vanligt i arbetskläder, först vägrade jag och tänkte sitta i bilen men Martina envisades och tycker att jag är söt i mina kläder. Förrutom Len hud så var vi på apoteket och fick gjort lite ärenden där med. Bra!! Så vi hade en mysfredag tillsammans. I lördags åkte jag och Stefan till Mölle för en liten tur, alltså Mölle!! gud vad fint det är där och nu piskade regnet och vågorna stod höga, ändå är där vackert och lite pitoreskt, tänk då bara på sommrarna när allt blommar och doftar. Efter turen stannade vi till på bäckafarm och provade deras helgbuffe´, urgott och mätt blev man. Martina lånade bilen då hon skulle jobba lite extra hos sin pappa, när hon kom hem var det ännu en myskväll, och nu hade Stefan två förvirrade hönor här hemma.                                                                                                     LITE BLANDADE BILDER FRÅN SOMMAREN

sitter och kurar....

Fredagen 2/10

Sitter här inne och kurar medan höstvädret fullkommligt piskar på rutorna, mysigt värre. Nu ska här tändas ljus. Igår gick dagen fort ska jag säga, först till keramiken för egen del, hem och passa Ludvig, den godingen. Ludvig hämtades upp och jag ibilen till keramiken igen för kurs. Det var nio deltagare igår och de gjorde allt från tallrikar, granpynt (julen närmar sig) och tjocka damer. Kul. Väl hemma tittade vi på programmet INLÅST, jag bara blängde på Marcus.......gud nåde om du hittar på något. Visst, jag skämtade men aldrig ett skämt utan lite sanning. Hoppas att ungdommarna får sig en tankeställare.

Idag åker Marcus till sin pappa och Martina kommer hem, gud vad jag kan sakna den tösen, det är ju inte så ofta vi ses men bara hon får råd med bil blir det ändring på den punkten. Ihelgen får hon låna min bil då jag inte behöver den. Och så blir det lite fredagsvin (naturligtvis).

Jag har fått en väldig natthosta, då tänker jag ju på Stefan,,han ska ju upp tidigt, men den mannen sover sig igenom en jordbävning. Tur är väl det.

Anki

RSS 2.0