Envisa hund!

30/3

Igår hade jag fått en tid till min lilla tös hos veterinären för att göra vid hennes tänder(de stackare som finns kvar). Hon fick lugnande....inget hände, hon var stel som en pinne. Hon fick lite till och visst blev hon lite trött men icke sa nicke att vetrinären ens fick glutta på hennes tänder. Jag fick åka hem i ogjort ärende. Så nästa onsdag ska hon lämnas in för sövning. När vi kom hem var hon så trött och vinglig att hon sov hela kvällen.

Jag själv har legat vaken hela natten! Det är fruktansvärt att bara ligga och vrida på sig. Jag kommer på mej själv med att sjunga i huvudet och vicka med tårna i takt. Ofta, ofta när jag vaknar, alltså det kvittar när, det kan vara mitt i natten, så har jag en text i huvudet. Imorse somnade jag efter att Stefan gått upp. Vad ska jag göra?? detta håller inte längre. Anki

vår??

28/3

Det ska inte förnekas att jag allt är lite besviken över helgvädret! Fredagen bjöd ju på ett underbart vårväder, och jag önskade mej lika fint väder både lördag och idag, söndag. Men vi åkte (jag, Stefan och Malin) till Höganäs och Blå hallens påskmarknad istället för att sura över regnrusket. Vi alla tre besökte toaletterna, jag och Stefan fick var sitt bås och Malin stod och väntade utanför. Jag hörde Stefan vissla och skulle göra likadant. Ha ha sa Stefan, du kan inte vissla.vilket jag utbrister ha ha..du vet väl inte vilka läppar jag visslar med! Ops! hoppas bara det är du där ute Malin! säger jag. När jag står och tvättar händerna kommer det ut en kille ur en av de andra båsen....snacka om att jag blev röd om kinderna. Efter detta fnissäventyr åkte vi till Höganäs museum och kollade in lite motorcycklar och Åke Holms fantastiska figurer. Vi fick en rolig dag trots vädret.

I dag har vi haft besök av en arbetskamrat och fick avhyst lite av mina keramikdamer. Jag kan fortfarande inte fatta att det är någon som gillar det jag gör. Det är fantastiskt roligt!

Har också pratat med min otroligt efterlängtade kompis Pia. Hon och hennes familj kommer till oss på Fredag och jag längtar enorm mycket över att äntligen få träffa henne efter 20 år!

Anki

ok

23/3

Vad gör man när man inte mår som ska göra? Jag bara är...tycker det är synd om Stefan, han ser ju att jag inte är som jag ska och ändå försöker han hålla humöret uppe. Jag måste nog hitta på något som gör mej lättare inombords. Nu när våren kommer kommer det natruligtvis att lätta en aning. Jag älskar min familj och alla runt omkring mej.

Igår fick jag en tid för kastrering av kaninhasse hoc Viveca Ågård, han mådde bra idag när jag kollade upp honom. Han tittade lite misstänksamt på mej, kan inte förstå varför?

Nu ska jag bara plocka ihop min lekamen och sedan ska jag till Yvonne och assistera henne.
Anki

Bilder

22/3

Här är lite bilder på lite allt möjligt


....

22/3

Idag var det rätt så torrt ute så jag har räffsat lite löv och lekt plockepinn. Det är riktigt härligt där ute nu. I förra veckan la jag ut torv på de blötaste ställena i kaningården och det blev bra, så idag ska ännu en bal torv inhandlas för att täppa till groparna kaninerna har grävt i sysselsättningsterapi.

I lördes så skulpterade jag för första gången på tre veckor. Det var skönt att få något gjort i min lilla verkstá Igår gjorde jag ännu en rumphöna. Ugnen är igång så här händer ändå lite saker.

Ska ta lite bilder på grejerna.

Anki

Var blir tiden av

19/3

Fattar inte var veckorna blir av?. Nu är det Fredag igen och visst det är skönt men ännu en vecka har ändats. Jag har inte skulpterat på tre veckor! Har inte haft lust och inte riktigt vetat vad jag ska göra. Tänkte ta tag idet idag.
Marcus har ju praktiserat hos sin pappa denna vecka och jag tror att det gått bra.
värken jag har för mina synder har varit väldigt påtaglig denna vecka och sömnen har fått stå tillbaka, och mitt "trevliga" humör visat sig. Som tur är, för familjen, tränger jag undan en hel del humör. Det är inte deras fel att kärringen i huset inte kan sova. Trots detta kommer jag på mej själv med att gå omkring och sjunga, då har man inte så dåligt i alla fall....

Ute i trädgården börjar det ju att töa och det blir till en lerig sörja. Så ännsålänge är det inte mycket man kan göra. Ute hos kaninerna är det blött. Jag ska slänge ut torv på de värsta ställena så att de inte blir så blöta. De har ju tak med singel under och där är det torrt, men ute ser det inte så trevligt ut. Iår kommer inte marsvinen att gå ute då jag bara har 4 skinnies och ett hårigt marsvin kvar. Jag har en vit kanin som heter Greta, hon kommer att få en blå pojkvän. Detta par kommer att få vara i marsvinshus+gården. Detta tror jag kommer att bli bra.
Anki

Vår!

15/3

Vilket vårväder vi hade i helgen. Helt underbart.

Lördagsolen fick mej och Victoria på långprommenad med mina hundar och det var välbehövligt. När vi kom hem så satt Mia och Patryk här och solade sig. Jag älskar oväntade besök, man blir så uppspelt, precis som ett barn.
Naturligtvis tittade vi på melodifestivalen och som vanligt tyckte vi inte som resten av Sverige. Jag ville verkligen att Salem Al Fakir skulle vinna. Det är en helt fantastisk låt. Men, men man kan ju inte alltid få som man vill.

Igår hade vi Lennart och Brita på frukost, väldigt mysigt och väldigt gott. En arbetskamrat till Stefan kom med sin man och tittade på mina och Stefans alster. Jag fick sålt 3 damer och det är kul att någon kan uppskatta min "konst". Och sedan tog Stefan och jag vår FÖRSTA kopp kaffe ute i solen vid dammen. Det är något magiskt med den första koppen ute.

Martina kom en stund igår och sedan kom Halit. Veckan som kommer är praovecka för Marcus. Marcus och Jonas ska prao i stan på samma ställe (Hos Marcus pappa). Imorse körde jag in dom till stan. Jonas har tillbringat natten här, och det var meningen att dom skulle stanna kvar hos Svante,,,,,nu är dom här igen, dom längtade hit bägge två. Vad gör man??? Så imorgon får jag upp tidigt för att köra in dom igen.

Nu har jag pratat med Pia och gud vad det är kul! Det är alltså 20 år sedan vi sågs och 15 år sedan jag hörde hennes röst. Nu ska vi få ihop en helg där vi ska träffas med våra män och det längtar jag enormt efter. Vi var ju som ler och långhalm i så många år och har så mycket att prata om både det som vi upplevt och det vi gjort de 20 år vi varit i från varann. Vilket fall som helst så längat jag dit.

AnkiFukostdaxs
Vårtecken 

litt sur

12/3 kl 23:33

jag var nykter i morse, men nu börjar det ordna upp sig....

Nene. Jag gick och la mej rätt sur i går och vaknade....kan Ni tänka...lika sur. Varför då? Jo. Irriterad över att den 14 åriga sonen har svårt att hjälpa till...alltså han gör det man ber om, men att ta egna initiativ...vad är det? Jag har ju inte sovit ordentligt på flera nätter. detta+värk gjorde att jag igår blev jäkligt förbannad över den helt stackars, ovetandes 14 åringen. Allt detta gjorde att jag var arg när jag vaknade. Men en glad Stefan och en lika glad Malin gjorde att dagen blev väldigt bra ialla fall.

Pizza och ett mycket efterlängtat samtal från Pia, (lite vin på detta gjorde gott det också) gjorde att kvällen har varit mycket trevlig. Imorgon hoppas jag på nice väder och ett gott humör. Natti Natti Anki

Inget vidare....

11/3

Ibland undrar jag hur mycket en kropp klarar av. Jag är jävligt seg och klarar det mesta utan gnäll men när jag inte får sova då brister det liksom för mej. Dessa dagar känns det som om jag inte klarar av de mest vanliga sysslorna utan att ramla ihop. Så! nog om detta.

Jag la faktiskt ut lite råttgift igår. Jag måste försöka att hålla råttorna stången. De går faktiskt bokstavligt och plockar eventuella kaninungar direkt ur boet och SÅNT vill vi inte ha. När tjälen går ur jorden kommer jag att fylla alla in och utgångar med sten. Allt för att försvåra för de satans otygen.Nu är det krig.....
Anki 

Jag är så glad

10/3

Jag är helt lyrisk idag. Har fått kontakt med min gamla vän Pia. Det är 20 år sedan vi sågs. Vi spenderade våra tonår tillsammans och vi har gjort så mycket ihop att det inte går att återberätta. Vi ska höras av i helgen och jag bara längtar.

Har öppnat ugnen och färgerna blev bra, så nu är det bara att fortsätta.

Igår var jag, Martina och Ninni hos Systera mi Helen och vi hade det skitkul. Simon fick vara med på en liten hörna annars var det en tjejträff.

Längtar till helgen....


.....

9/3

Nu känns det trögt. Har jättevärk och svårt att gå utan smärta. Igår var ju internationella kvinnodagen och mamsems namnsdag. (Siv).

Jag hittade en råtta hos kaninerna i söndags. Inget kul...finns en finns många. Jag vet faktiskt inte vad jag ska göra. Vi har funderat på att måla tjära på väggarna där ute för det gillar tydligen inte råttorna. Fällor är ingen ide då de inte går in i dom, de är för smarta. Gift? ja visst men det gillar jag inte speciellt + att det då ligger döda råttor och det är inte så fräckt. På tal om skadedjur...läste om att vägglusen är på frammarch. Fy fan för att få in dom i huset.

Ikväll ska jag åka ut till syrran Helen och med mej har jag både Martina och Ninni. Tänkte jag skulle ringa den andra syrran också och fråga om hon vill följa med. Det hade varit kul.
Jag satte igång en ugn med lergodsfärgat gods  igår. Ett nytt program så vi får se om färgerna blir bra annars är det bara att slänga. Har inte skulpterar på en vecka nu och det börjar dra i keramiktarmen. Anki


A nice day

6/3

I dag sov jag länge då natten varit besvärlig. När frukostkaffet var urdrucket och tidningen läst gick jag ut i solen för att göra vid hos kaninerna. De fick ny spån och ny halm. De är för gulliga. Efter denna ryggpinande uppgift fick marsvinen nytt spån dom också. Det är ju Lördag så det är klart att dom också ska kunna njuta.

Mamma och Linkan tittade förbi och fick i sig lite kaffe. Martina och Jessica har också varit och fikat här i kväll. Vad skulle man göra utan dessa kaffebesök? 

Här är lite bilder på Stefana ljuslampetter.

TGIF

5/3

Yes! Det är fredag och jag är på ett strålande humör. Natten var inte rolig med en väldig huvudvärk och en jävla kroppsvärk. Ändå känns livet skitbra. Jag har pratat genom FB med en kompis jag inte träffat på väldigt, väldigt länge och det känns helt underbart. Ninni har varit här och pratat och vi har sjungit till Sonja Alden. Nu är Ninni en riktig sångerska som sjunger både här och där och är med i Felicitas medans jag bara sjunger för att retas. Kul är det ialla fall. O ibland vill man bara bubbla en massa ......Ha det. Nu ska jag gå och terrorisera min lilla Stefan.
Anki

Nya böcker

4/3

Idag har jag bråkat med vår nya symaskin.....till sist fick jag ändå sytt mina gardiner. Men det gick inte smärtfritt, vi var riktiga ovänner men jag vann.....

Har suttit flera timmar med facebook, har laddat upp 44 foton och det tog minsann sin tid ska jag säga. Nu ska jag gå och duscha och sedan ska jag krypa ner i sängen med mina nyinköpta böcker. Har köpt 7 av Janet Evanovichs böcker om Stephanie Plum. Det ska bli kul att få delta i hennes jakter igen då jag haft ett litet uppehåll iväntan på dessa 7...Må så gott. Anki

Fin i mun

3/3

Idag har jag varit på G. Nja imorse tyckte jag inte det var så kul. Marcus FÖRSOV sig igen och jag fick rusa upp och köra honom. Sedan gick hela förmiddagen åt att förbereda sig, för vaddå? jo tandläkaren. Jag ringde till Stefan och beklagade mej, han bara bad mej att hälsa till tandläkare Åsa. Jag vet inte varför jag tycker så illa om att gå dit, visst hade jag som barn skräck för tandläkare, men inte idag. jag hade ialla fall inget konstigt utan fick lite putsning och tandstensskrapning. Sedan tog jag och bilen ett stopp hos bästisen Ninni för lite snack och kaffe. Hon fick mej att gå med i facebook. spännande.

Vanja ringde och undrade om jag skulle till keramiken? Jag visste faktiskt inte utan fick ringa till Yvonne och fråga. visst skulle jag vara där som vanligt. Hämtade upp Vanja och har precis kommit hem och känner mej väldigt nöjd med dagens bravader. Inga hål, kaffe med bästisen och till sist keramik. Kul.

Here I go again

2/3
Mars...och idag skiner solen, skönt. Helgen har varit bra och vi kom igång med lite röjning  både inne och ute. Marcus och Malin hjälpte till så allt gick mycket fortare. Det känns så skönt när det grova är gjort. Igår satte vi igång en ugn med fyra barnansikten, är faktiskt nervös att de inte ska hålla. En av mina favvisar är med så jag håller tummarna. Senare idag ska jag hämta storsyrran på hennes jobb, därefter bär det av till Ikea med ljus i sikte. Vi åker sedan hem till mej för lite kaffe. En systra stund alltså.

Stefan var och handlade på Citygross igår och däribland bananer. Idag när jag skulle lägga upp dessa i en skål, ska tillägga att jag redan varit och rotat bland bananerna, kommer det fram en jättespindel! jag bara vrålar och Malin kommer nerrusande. Min första idiotssekundstanke "tänk om den inte är svensk". Det var den. En vanlig husspindel men enorm. Jag nästan kissade på mej. Malin slängde ut den i kylan för att frysa ihjäl men det struntar jag faktiskt i. Undrar om man kan stämma Citygross för att skrämma skiten ur sina kunder. Jag kommer att ha handskar på mej nästa gång jag ska plocka bananer......Anki

RSS 2.0